
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
500 mililitrów
500 gramów
2 łyżki
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w grubsze plastry i podsmaż na margarynie.
Krok 2
Dodaj rozmrożoną mieszankę warzywną.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do kiełbasy i warzyw.
Krok 4
Makaron ugotuj, następnie odcedź i dodaj do sosu.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj posypane startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekany makaron z kiełbasą
Zapiekany makaron z kiełbasą to smaczny, a zarazem prosty sposób na przygotowanie ciepłego dania. Idealnie sprawdzi się zarówno na szybki obiad w ciągu tygodnia, jak i kolację. By przyrządzić potrawę wystarczy, że do podsmażonej kiełbasy dodasz rozmrożoną mieszankę warzyw oraz rozmieszany z wodą sos spaghetti Napoli. Na koniec wszystkie składniki, razem z ugotowanym i odcedzonym makaronem, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak dania, koniecznie użyj aromatycznych ziół i przypraw, takich jak zmielony pieprz, majeranek, słodka papryka, posiekany szczypiorek czy świeża bazylia. Gotowe danie podawaj posypane startym serem, razem z pajdą świeżego chleba oraz sałatką z sezonowych warzyw. Pamiętaj, że zapiekany makaron możesz także przygotować z wykorzystaniem innych produktów, na przykład pieczarek, szynki lub kurczaka. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na zapiekany makaron z kiełbasą. Sprawdzi się na wiele okazji. Do dzieła!