Zapiekany makaron z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany makaron z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

329 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

500 mililitrów

500 gramów

2 łyżki

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w grubsze plastry i podsmaż na margarynie.

Krok 2

Dodaj rozmrożoną mieszankę warzywną.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do kiełbasy i warzyw.

Krok 4

Makaron ugotuj, następnie odcedź i dodaj do sosu.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Podawaj posypane startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany makaron z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany makaron z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany makaron z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany makaron z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany makaron z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany makaron z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany makaron z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany makaron z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekany makaron z kiełbasą Zapiekany makaron z kiełbasą

Zapiekany makaron z kiełbasą to smaczny, a zarazem prosty sposób na przygotowanie ciepłego dania. Idealnie sprawdzi się zarówno na szybki obiad w ciągu tygodnia, jak i kolację. By przyrządzić potrawę wystarczy, że do podsmażonej kiełbasy dodasz rozmrożoną mieszankę warzyw oraz rozmieszany z wodą sos spaghetti Napoli. Na koniec wszystkie składniki, razem z ugotowanym i odcedzonym makaronem, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak dania, koniecznie użyj aromatycznych ziół i przypraw, takich jak zmielony pieprz, majeranek, słodka papryka, posiekany szczypiorek czy świeża bazylia. Gotowe danie podawaj posypane startym serem, razem z pajdą świeżego chleba oraz sałatką z sezonowych warzyw. Pamiętaj, że zapiekany makaron możesz także przygotować z wykorzystaniem innych produktów, na przykład pieczarek, szynki lub kurczaka. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na zapiekany makaron z kiełbasą. Sprawdzi się na wiele okazji. Do dzieła!