Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą
łatwe
1039 osób zapisało

Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 puszka
1 sztuka
150 gramów
3 łyżki
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż cebulkę pokrojona w kostkę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz kurczaka pokrojonego w paseczki. Smaż chwilę. Następnie dodaj pomidorki z puszki i kapary.
Krok 3
Całość dopraw do smaku Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese - nada on potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.
Krok 4
Sos połącz z makaronem. Tuz przed podaniem dodaj opakowanie kulek mozzarelli oraz garść rukoli. Całość dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Aby nadać potrawie nieco łagodniejszego smaku możesz do sosu dodać dwie łyżki śmietany – złagodzi ona kwaśny smak pomidorów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej