Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

1127 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

572 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

940 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 słoik

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż cebulkę pokrojona w kostkę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz kurczaka pokrojonego w paseczki. Smaż chwilę. Następnie dodaj pomidorki z puszki i kapary.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Całość dopraw do smaku Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese - nada on potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Sos połącz z makaronem. Tuz przed podaniem dodaj opakowanie kulek mozzarelli oraz garść rukoli. Całość dokładnie wymieszaj.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać potrawie nieco łagodniejszego smaku możesz do sosu dodać dwie łyżki śmietany – złagodzi ona kwaśny smak pomidorów.

16

Opinie o przepisie

  • Mateusz Pluciński

    Mateusz Pluciński

    Przepyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jagoda Kamińska

    Jagoda Kamińska

    Zrobiłam bez kurczaka i kaparów, również super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • julita jablonowska

    julita jablonowska

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Lankiewicz

    Gosia Lankiewicz

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Krajeta

    Alina Krajeta

    A dla mnie z takich dań najlepsza jest......jazda na rowerze pogoda wieczorkiem idealna- kuchnia "be".....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Sawicki

    Piotr Sawicki

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Słota

    Zofia Słota

    wszystko zdrowe oprócz przyprawy konorr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Januszewska

    Grażyna Januszewska

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Jakobczyk

    Barbara Jakobczyk

    Wygląda smakowicie i takie -zapewne- będzie sądząc po prostych, dostępnych składnikach. Nie widzę tu miejsca dla chemii, bo i po co. Sos z pomidorów i kaparów - to smaczne wykończenie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Płowiec

    Zofia Płowiec

    jutro probuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Wasilewska

    Monika Wasilewska

    Warto spróbować bez dodatku knora

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Paszek

    Iwona Paszek

    a gdzie jej nie ma?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiolinka Olinka

    Wiolinka Olinka

    Super okazja aby zobaczyć wszystkie przepisy świata

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Myślińska

    Beata Myślińska

    A dla mnie MNIOOOM :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zonia Switajska

    Zonia Switajska

    DODATKI TO CHEMIA..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • fooddiary.pl

    fooddiary.pl

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej