Makaron z rukolą i mozzarellą - z kurczakiem | Przepisy.pl pixel

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

1265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

663 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 puszka

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż cebulkę pokrojona w kostkę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz kurczaka pokrojonego w paseczki. Smaż chwilę. Następnie dodaj pomidorki z puszki i kapary.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Całość dopraw do smaku Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese - nada on potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Sos połącz z makaronem. Tuz przed podaniem dodaj opakowanie kulek mozzarelli oraz garść rukoli. Całość dokładnie wymieszaj.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać potrawie nieco łagodniejszego smaku możesz do sosu dodać dwie łyżki śmietany – złagodzi ona kwaśny smak pomidorów.

16

Opinie o przepisie

  • Mateusz Pluciński

    Mateusz Pluciński , 08.10.2019

    Przepyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jagoda Kamińska

    Jagoda Kamińska , 26.01.2018

    Zrobiłam bez kurczaka i kaparów, również super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • julita jablonowska

    julita jablonowska , 14.01.2018

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Lankiewicz

    Gosia Lankiewicz , 23.01.2017

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Krajeta

    Alina Krajeta , 29.05.2016

    A dla mnie z takich dań najlepsza jest......jazda na rowerze pogoda wieczorkiem idealna- kuchnia "be".....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Sawicki

    Piotr Sawicki , 29.05.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Słota

    Zofia Słota , 29.05.2016

    wszystko zdrowe oprócz przyprawy konorr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Januszewska

    Grażyna Januszewska , 29.05.2016

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Jakobczyk

    Barbara Jakobczyk , 29.05.2016

    Wygląda smakowicie i takie -zapewne- będzie sądząc po prostych, dostępnych składnikach. Nie widzę tu miejsca dla chemii, bo i po co. Sos z pomidorów i kaparów - to smaczne wykończenie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Płowiec

    Zofia Płowiec , 29.05.2016

    jutro probuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Wasilewska

    Monika Wasilewska , 29.05.2016

    Warto spróbować bez dodatku knora

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Paszek

    Iwona Paszek , 29.05.2016

    a gdzie jej nie ma?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiolinka Olinka

    Wiolinka Olinka , 29.05.2016

    Super okazja aby zobaczyć wszystkie przepisy świata

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Myślińska

    Beata Myślińska , 29.05.2016

    A dla mnie MNIOOOM :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zonia Switajska

    Zonia Switajska , 29.05.2016

    DODATKI TO CHEMIA..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • fooddiary.pl

    fooddiary.pl , 26.04.2016

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarelląMakaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą

Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.