Spaghetti bolognese z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

773 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

274 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

150 mililitrów

80 mililitrów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulę posiekaj, seler pokrój w drobną kostkę, a marchew zetrzyj na tarce. Mięso wyjmij z lodówki godzinę przed smażeniem, aby nabrało temperatury pokojowej.

Spaghetti bolognese z warzywami  - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż na oliwie warzywa. Po chwili dodaj mięso. Smaż powoli i często mieszaj, aby nie zrobiły się grudki.

Spaghetti bolognese z warzywami  - Krok 2

Krok 3

Kiedy mięso nabierze koloru, wlej wino i poczekaj aż połowa odparuje.

Spaghetti bolognese z warzywami  - Krok 3

Krok 4

Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa. Całość duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Podawaj z makaronem spaghetti. Gotując makaron warto pamiętać, aby zastosować się do zaleceń producenta i ugotować go al dente, wtedy potrawa będzie smaczniejsza.

Spaghetti bolognese z warzywami  - Krok 4
29

Opinie o przepisie

  • Agata Nowak

    Agata Nowak, 15.08.2017

    niestety ,ale zamiast przyprawy knor polecam Pomidory. .. mogą być z puszki. .. do tego wiadomo, bazylia oregano i jest baaaardzo włosko:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karina Sławińska

    Karina Sławińska, 11.09.2016

    40 minuta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Szar

    Basia Szar, 07.07.2016

    Bardzo smaczna potrawa i pożywna.kto lubi makarony polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iwona rogalska

    iwona rogalska, 27.06.2016

    wszystkie przepisy z makaronami sa godne polecenia. Najważniejszy jednak jest zawsze makaron. nie może być byle jaki bo nam popsuje danie. Żaden nie może sie ani rozgotować, ani być zbyt twardy. Byle jaki makaron nie spełni tych oczekiwań. Ja mam swój ulubiony i sprawdzony. Można kupić go w każdym supermarkecie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Maria Materna

    Halina Maria Materna, 20.05.2015

    Ulubione danie mojej Mamci ,tez lubie.!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Wnuk

    Danuta Wnuk, 19.05.2015

    też to lubię.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Lisinska

    Krystyna Lisinska, 19.05.2015

    No już za parę dni będę się zajadac makaronami w różnych postaciach! Kierunek italia!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Ornal

    Mirek Ornal, 18.05.2015

    Lubię bardzo to Danie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Batys

    Grażyna Batys, 18.05.2015

    A my uwielbiamy z cukinia. Czekam na swoja cukinke i do roboty :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Sobieraj

    Jola Sobieraj, 18.05.2015

    Robię to od dawna, jeszcze z suszonymi i świeżymi pomidorami jest super.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Wojtkowiak

    Czesław Wojtkowiak, 18.05.2015

    Dla mnie w sam raz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Chlebek

    Jerzy Chlebek, 18.05.2015

    żeby się bB nie napracować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Klein

    Andrzej Klein, 18.05.2015

    Monika tak za bardzo sie nie odchudzaj jo ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Chudoba

    Wacław Chudoba, 18.05.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wojciechowska

    Maria Wojciechowska, 18.05.2015

    napewno pychotka córcia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Pior

    Janusz Pior, 18.05.2015

    Żadne spaghetti nie może konkurować z naszymi flaczkami .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Okupska

    Małgorzata Okupska, 18.05.2015

    A ja uwielbiam w każdej postaci.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Jaks

    Zofia Jaks, 18.05.2015

    Nie lubię makaronu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Piesiur

    Halina Piesiur, 18.05.2015

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioleta Beczek

    Wioleta Beczek, 18.05.2015

    Mi sie przepis nie wyswietla,wiec nie wiem jaki jest, ale ostatnio robilam "warzywa na patelnie" i dodalam troche przecieru pomidorowego, wymieszalam z makaronem i posypalam serem. Tez dobre bylo :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Poczynek

    Jolanta Poczynek, 18.05.2015

    musze spróbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Pawliczek

    Krystyna Pawliczek, 18.05.2015

    Pycha mmmmmmm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Gac

    Halina Gac, 18.05.2015

    Prawda !!!!! pyszota !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Legutowska

    Maria Legutowska, 18.05.2015

    Bardzo lubie w tej formie..!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ingeborga Lindner

    Ingeborga Lindner, 18.05.2015

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Antosiewicz

    Bogusław Antosiewicz, 18.05.2015

    Ja takie nielubie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Gasewicz

    Magda Gasewicz, 18.05.2015

    Wegetarianom raczej nie skradnie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Syrocki

    Wojciech Syrocki, 18.05.2015

    Jest mięcho, jest dobre...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak, 18.05.2015

    Pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti bolognese z warzywami Spaghetti bolognese z warzywami

Ten przepis to kulinarna podróż do przepełnionych smakiem oliwy i pomidorów Włoch. Przygotuj we własnej kuchni wyśmienite, błyskawiczne spaghetti bolognese z warzywami. Sos bolognese często tworzy się na bazie mięsa, zazwyczaj mielonego, wieprzowo-wołowego oraz sosu pomidorowego ale w naszej wersji jest on wyłącznie z dodatkiem mieszanki warzyw. W tradycyjnym włoskim sosie do makaronu nie może zabraknąć cebuli, czosnku oraz, o czym Polacy nie zawsze wiedzą, pokrojonego w kostkę seler naciowego. Smak pomidorowej passaty podkręca wlany do duszącego się sosu kieliszek czerwonego wina, które nadaje wyrazistości całej potrawie. Sprężyste nitki spaghetti ze słodkawym pomidorowym sosem sprawdzą się zarówno na obiad, jak i na kolację w gronie przyjaciół. Na koniec spaghetti możesz posypać parmezanem, lub innym tartym serem długo dojrzewającym, i ozdobić listkami bazylii.