
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
150 mililitrów
80 mililitrów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulę posiekaj, seler pokrój w drobną kostkę, a marchew zetrzyj na tarce. Mięso wyjmij z lodówki godzinę przed smażeniem, aby nabrało temperatury pokojowej.
Krok 2
W szerokim rondlu podsmaż na oliwie warzywa. Po chwili dodaj mięso. Smaż powoli i często mieszaj, aby nie zrobiły się grudki.
Krok 3
Kiedy mięso nabierze koloru, wlej wino i poczekaj aż połowa odparuje.
Krok 4
Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa. Całość duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Podawaj z makaronem spaghetti. Gotując makaron warto pamiętać, aby zastosować się do zaleceń producenta i ugotować go al dente, wtedy potrawa będzie smaczniejsza.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti bolognese z warzywami
Ten przepis to kulinarna podróż do przepełnionych smakiem oliwy i pomidorów Włoch. Przygotuj we własnej kuchni wyśmienite, błyskawiczne spaghetti bolognese z warzywami. Sos bolognese często tworzy się na bazie mięsa, zazwyczaj mielonego, wieprzowo-wołowego oraz sosu pomidorowego ale w naszej wersji jest on wyłącznie z dodatkiem mieszanki warzyw. W tradycyjnym włoskim sosie do makaronu nie może zabraknąć cebuli, czosnku oraz, o czym Polacy nie zawsze wiedzą, pokrojonego w kostkę seler naciowego. Smak pomidorowej passaty podkręca wlany do duszącego się sosu kieliszek czerwonego wina, które nadaje wyrazistości całej potrawie. Sprężyste nitki spaghetti ze słodkawym pomidorowym sosem sprawdzą się zarówno na obiad, jak i na kolację w gronie przyjaciół. Na koniec spaghetti możesz posypać parmezanem, lub innym tartym serem długo dojrzewającym, i ozdobić listkami bazylii.