Spaghetti bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż przez około 8 minut na gorącym oleju. Do mięsa dolej 250 ml wody.

Krok 2

Dodaj Fix. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawę duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Danie podaj z makaronem, np. spaghetti, ugotowanym na sposób al dente. Możesz posypać startym żółtym serem i udekorować listkiem bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast żółtego sera możesz użyć parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej