Penne z mięsem i zieloną fasolką

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę podsmażyć na oliwie. Przyprawić mini kostką Czosnek Knorr,solą,pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z 0,5 szklanki wody. Doprawić do smaku suszoną bazylią i oregano.

Krok 2

W osobnych garnkach ugotować makaron i fasolkę. Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Podawać otoczony zieloną fasolką. Można po wierzchu posypać serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej