Penne z mięsem i zieloną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z mięsem i zieloną fasolką

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cebulę podsmażyć na oliwie. Przyprawić mini kostką Czosnek Knorr,solą,pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z 0,5 szklanki wody. Doprawić do smaku suszoną bazylią i oregano.

Krok 2

W osobnych garnkach ugotować makaron i fasolkę. Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Podawać otoczony zieloną fasolką. Można po wierzchu posypać serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z mięsem i zieloną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej