Składniki
250 gramów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron w osolonym wrzątku.
Krok 2
Smaż krewetki na rozgrzanej oliwie przez 3 minuty.
Krok 3
Przygotuj sos, łącząc śmietanę z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr. Następnie zagotuj.
Krok 4
Dodaj krewetki wraz z sosem do makaronu, podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne z krewetkami w sosie cebulowym
Doskonały obiad w kwadrans? To możliwe! Wystarczy pięć składników, aby wyczarować kompozycję, której nie powstydziłyby się dobre restauracje z kuchnią śródziemnomorską. Penne z krewetkami w sosie cebulowym to przysmak godny zapamiętania i przygotowania w sytuacjach awaryjnych, kiedy w mig musisz ugotować coś dobrego i sycącego. Podstawę tego dania stanowi makaron. Możesz użyć dowolnego rodzaju, ale bardzo dobrze sprawdza się pióra czyli penne. Z kolei główny składnik sosu stanowią owoce morza – krewetki. Kup najlepiej te obrane i wstępnie obgotowane, co znacznie skróci czas przygotowania sosu. Potrzebna będzie ci jeszcze śmietana i jedna mini kostka Knorr, z której powstanie fantastyczny sos. Wymieszaj z nim krewetki, makaron i danie gotowe! Możesz udekorować je gałązką pietruszki lub koperku.