
Składniki
250 gramów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron w osolonym wrzątku.

Krok 2
Smaż krewetki na rozgrzanej oliwie przez 3 minuty.

Krok 3
Przygotuj sos, łącząc śmietanę z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr. Następnie zagotuj.

Krok 4
Dodaj krewetki wraz z sosem do makaronu, podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne z krewetkami w sosie cebulowym
Doskonały obiad w kwadrans? To możliwe! Wystarczy pięć składników, aby wyczarować kompozycję, której nie powstydziłyby się dobre restauracje z kuchnią śródziemnomorską. Penne z krewetkami w sosie cebulowym to przysmak godny zapamiętania i przygotowania w sytuacjach awaryjnych, kiedy w mig musisz ugotować coś dobrego i sycącego. Podstawę tego dania stanowi makaron. Możesz użyć dowolnego rodzaju, ale bardzo dobrze sprawdza się pióra czyli penne. Z kolei główny składnik sosu stanowią owoce morza – krewetki. Kup najlepiej te obrane i wstępnie obgotowane, co znacznie skróci czas przygotowania sosu. Potrzebna będzie ci jeszcze śmietana i jedna mini kostka Knorr, z której powstanie fantastyczny sos. Wymieszaj z nim krewetki, makaron i danie gotowe! Możesz udekorować je gałązką pietruszki lub koperku.