Makaron penne z krewetkami mini - z sosem | Przepisy.pl pixel

Penne z krewetkami w sosie cebulowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
353 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w osolonym wrzątku.

Penne z krewetkami w sosie cebulowym - Krok 1

Krok 2

Smaż krewetki na rozgrzanej oliwie przez 3 minuty.

Penne z krewetkami w sosie cebulowym - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos, łącząc śmietanę z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr. Następnie zagotuj.

Penne z krewetkami w sosie cebulowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj krewetki wraz z sosem do makaronu, podawaj.

Penne z krewetkami w sosie cebulowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z krewetkami w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z krewetkami w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z krewetkami w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z krewetkami w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z krewetkami w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z krewetkami w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z krewetkami w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z krewetkami w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne à la marinara
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne z krewetkami w sosie cebulowymPenne z krewetkami w sosie cebulowym

Doskonały obiad w kwadrans? To możliwe! Wystarczy pięć składników, aby wyczarować kompozycję, której nie powstydziłyby się dobre restauracje z kuchnią śródziemnomorską. Penne z krewetkami w sosie cebulowym to przysmak godny zapamiętania i przygotowania w sytuacjach awaryjnych, kiedy w mig musisz ugotować coś dobrego i sycącego. Podstawę tego dania stanowi makaron. Możesz użyć dowolnego rodzaju, ale bardzo dobrze sprawdza się pióra czyli penne. Z kolei główny składnik sosu stanowią owoce morza – krewetki. Kup najlepiej te obrane i wstępnie obgotowane, co znacznie skróci czas przygotowania sosu. Potrzebna będzie ci jeszcze śmietana i jedna mini kostka Knorr, z której powstanie fantastyczny sos. Wymieszaj z nim krewetki, makaron i danie gotowe! Możesz udekorować je gałązką pietruszki lub koperku.