Penne w pieczonych pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne w pieczonych pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

400 gramów

8 plastrów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Pomidory umyj, rozkrój na połówki, boczek pokrój w paski, a czosnek i cebulę posiekaj. Wszystko wymieszaj i przełóż do żaroodpornej formy. Dopraw do smaku, skrop oliwą.

Krok 3

Zapiekaj przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Wymieszaj z makaronem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej