Penne w pieczonych pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne w pieczonych pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

400 gramów

8 plastrów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Pomidory umyj, rozkrój na połówki, boczek pokrój w paski, a czosnek i cebulę posiekaj. Wszystko wymieszaj i przełóż do żaroodpornej formy. Dopraw do smaku, skrop oliwą.

Krok 3

Zapiekaj przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Wymieszaj z makaronem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej