Penne w pieczonych pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne w pieczonych pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

400 gramów

8 plastrów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Pomidory umyj, rozkrój na połówki, boczek pokrój w paski, a czosnek i cebulę posiekaj. Wszystko wymieszaj i przełóż do żaroodpornej formy. Dopraw do smaku, skrop oliwą.

Krok 3

Zapiekaj przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Wymieszaj z makaronem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej