
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
30 dekagramów
15 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Boczek pokroić w drobna kosteczkę. Rozgrzać patelnię z olejem. Na rozgrzany olej wrzucić boczek pokrojony w kostkę i obsmażać aż zacznie się rumienić.
Krok 3
Cukinię obrać, odciąć końce i pokroić w niedużą kostkę. Cukinie pokrojoną w kostkę dodać do boczku na patelnie i obsmażać 5 minut. Przyprawić dość sporo.
Krok 4
Gorący, odcedzony makaron wrzucić na patelnię z boczkiem cukinią. Dodać natkę pietruszki. Wszystko wymieszać i podawać.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej