Warzywne penne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne penne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

null

400 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój warzywa. Smaż cukinię i paprykę na patelni przez niecałe 10 minut.

Warzywne penne - Krok 1

Krok 2

Dodaj pomidory, po czym skrusz, do podsmażanych warzyw, przyprawę w mini kostkach Knorr.

Warzywne penne - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron, następnie wymieszaj go z przygotowanymi warzywami i podawaj.

Warzywne penne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej