Warzywne penne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne penne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

null

400 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój warzywa. Smaż cukinię i paprykę na patelni przez niecałe 10 minut.

Warzywne penne - Krok 1

Krok 2

Dodaj pomidory, po czym skrusz, do podsmażanych warzyw, przyprawę w mini kostkach Knorr.

Warzywne penne - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron, następnie wymieszaj go z przygotowanymi warzywami i podawaj.

Warzywne penne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej