Warzywne penne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne penne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

null

400 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój warzywa. Smaż cukinię i paprykę na patelni przez niecałe 10 minut.

Warzywne penne - Krok 1

Krok 2

Dodaj pomidory, po czym skrusz, do podsmażanych warzyw, przyprawę w mini kostkach Knorr.

Warzywne penne - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron, następnie wymieszaj go z przygotowanymi warzywami i podawaj.

Warzywne penne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej