Słoniowe kopytasy video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Słoniowe kopytasy - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

300 gramów

200 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, na stolnicy z małego kawałka ciasta uformuj długiego „węża”, potnij go na małe kawałki.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Krawędzie kopytek naciśnij lekko widelcem formując „ palce”.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Kawałki ugotuj w wrzącej lekko osolonej wodzie.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 4

Krok 5

W międzyczasie przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Do gotowego sosu dodaj śmietankę i pokrojone listki bazylii, całość gotuj przez około 1 minutę. Dodaj ugotowane kopytka.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczeń z karkówki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słoniowe kopytasy - VIDEOSłoniowe kopytasy - VIDEO

Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki.