Słoniowe kopytasy video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Słoniowe kopytasy - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

235 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

300 gramów

200 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, na stolnicy z małego kawałka ciasta uformuj długiego „węża”, potnij go na małe kawałki.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Krawędzie kopytek naciśnij lekko widelcem formując „ palce”.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Kawałki ugotuj w wrzącej lekko osolonej wodzie.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 4

Krok 5

W międzyczasie przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Do gotowego sosu dodaj śmietankę i pokrojone listki bazylii, całość gotuj przez około 1 minutę. Dodaj ugotowane kopytka.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słoniowe kopytasy - VIDEOSłoniowe kopytasy - VIDEO

Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki.