Słoniowe kopytasy video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Słoniowe kopytasy - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

300 gramów

200 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, na stolnicy z małego kawałka ciasta uformuj długiego „węża”, potnij go na małe kawałki.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Krawędzie kopytek naciśnij lekko widelcem formując „ palce”.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Kawałki ugotuj w wrzącej lekko osolonej wodzie.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 4

Krok 5

W międzyczasie przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Do gotowego sosu dodaj śmietankę i pokrojone listki bazylii, całość gotuj przez około 1 minutę. Dodaj ugotowane kopytka.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słoniowe kopytasy - VIDEOSłoniowe kopytasy - VIDEO

Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki.