Składniki
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
300 gramów
200 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki.

Krok 2
Wszystko razem dokładnie wymieszaj, na stolnicy z małego kawałka ciasta uformuj długiego „węża”, potnij go na małe kawałki.

Krok 3
Krawędzie kopytek naciśnij lekko widelcem formując „ palce”.

Krok 4
Kawałki ugotuj w wrzącej lekko osolonej wodzie.

Krok 5
W międzyczasie przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Do gotowego sosu dodaj śmietankę i pokrojone listki bazylii, całość gotuj przez około 1 minutę. Dodaj ugotowane kopytka.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej