Słoniowe kopytasy video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Słoniowe kopytasy - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

226 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, na stolnicy z małego kawałka ciasta uformuj długiego „węża”, potnij go na małe kawałki.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Krawędzie kopytek naciśnij lekko widelcem formując „ palce”.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Kawałki ugotuj w wrzącej lekko osolonej wodzie.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 4

Krok 5

W międzyczasie przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Do gotowego sosu dodaj śmietankę i pokrojone listki bazylii, całość gotuj przez około 1 minutę. Dodaj ugotowane kopytka.

Słoniowe kopytasy - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słoniowe kopytasy - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej