Dania i potrawy z serem białym | Przepisy.pl

Przepisy z białym serem

94 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (94)

Roladki z szynki
ratingratingratingratingrating

615

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Apetyczne roladki z szynki, wypełnione kremowym, serowym nadzieniem, to prawdziwa poezja smaku. M...
Sernik Królewski
ratingratingratingratingrating

575

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Proponujemy wyciągnąć z szaf stroje wieczorowe, ponieważ zapowiada się prawdziwie królewska uczta...
Pasta z suszonych pomidorów - VIDEO
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Pasty warzywne stanowią smaczny dodatek do pieczywa czy mięsa, użyjesz ich także z powodzeniem do...
Cepeliny czyli litewskie kartacze (z serem)
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Kartacze, nazywane także cepelinami, są potrawą regionalną popularną w szczególności w północno-w...
Kolorowy talerz faszerowanych jaj
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz inspiracji na smaczną przekąskę z jajek? Kolorowy talerz faszerowanych jaj to pyszny spos...
Zupa z cukinii z twarogiem
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Z cukinii przygotujesz nie tylko placki lub leczo – to warzywo sprawdzi się również w zupie, z do...
Kluski leniwe z pieczonymi owocami
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Delikatne kluski leniwe z pieczonymi owocami to doskonała propozycja na obiad w słodkiej wersji...
Pierogi ruskie
ratingratingratingratingrating

79

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pierogi ruskie to wbrew nazwie danie typowo polskie, a jego wykonanie jest prostsze niż myślisz...
Naleśniki z serem i rodzynkami
ratingratingratingratingrating

69

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Masz już chwilowo dość wytrawnych smaków i potrzebujesz dania na nieco słodszą nutę? Przypomnij s...
Pierogi leniwe z wanilią
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wariacji na temat pierogów leniwych jest mnóstwo – mogą być podawane zarówno w wersji wytrawnej...
Świąteczne naleśniki z białym serem
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Naleśniki z białym serem są uwielbiane nie tylko w formie deseru, ale także dania obiadowego. Wyr...
Pasta z groszku
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W jaki sposób przyrządzasz pasty do kanapek? Z jajkami, rybą, szczypiorkiem, a może jeszcze z inn...
Pieczone pierogi ruskie
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
To iście międzynarodowe danie. Polskie pierogi z ruskim farszem w cieście do włoskiej pizzy. Wszy...
Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Dzięki temu przepisowi przygotujesz danie przypominające lasagne, ale zamiast makaronu, użyjesz d...
Pierogi leniwe z truskawkami
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pierogi leniwe z ziemniaków i białego sera, podane z truskawkami i śmietaną lub jogurtem to pomys...
Tzatziki
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Orzeźwiający ogórek, wyrazisty czosnek i delikatny twarożek – to składniki sosu tzatziki. Jego pr...
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Czy jest ktoś, kto nie kocha pierogów? Jedni wolą z serem, inni z kapustą i grzybami. Każdy ma sw...
Sernik Izaura
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Sernik to ciasto zaliczane do kanonu tradycyjnych deserów, które spotkacie w wielu odmianach i we...
Warzywa w cieście
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Warzywa zapiekane w cieście to sposób na wyjątkowo smaczny obiad. Do przygotowania wersji z tego...
Pierogi z białym serem
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Sałatka z pomidorów i awokado
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Sałatka z soczystych pomidorów i kremowego awokado będzie znakomitym uzupełnieniem obiadu lub sma...
Serowe kąski
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sernik z rodzynkami
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sernik z rodzynkami jest ciastem, którego chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Znany w setkach...
Pierogi leniwe na ostro
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pierogi leniwe zazwyczaj jadamy polane tłuszczem z cukrem lub śmietaną, ale dziś zachęcamy cię do...
Kotlety z kaszy gryczanej z buraczkami
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Jeśli jesteś już znudzony potrawami z wykorzystaniem mięsa i chciałbyś sięgnąć po coś nowego, ten...
Wiosenne ziemniaki
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Grillowane roladki z cukinii i serka
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Grillowane roladki z cukinii to przepis dla tych, którzy poszukują alternatywy dla popularnych mi...
Sałatka z malinami i szpinakiem
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli chętnie odkrywasz ciekawe połączenia smakowe, przygotuj sałatkę szpinakową z malinami i twa...
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
Trudno znaleźć osobę, która nie uwielbiałaby smaku pierogów. Przyrządzane na wiele sposób – zarów...
Sernik z kokosem
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Sernik wiedeński znają wszyscy amatorzy eleganckich deserów. Japoński trafia do miłośników delika...

Ciekawostki i porady

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ser białySer biały

Myślicie, że o twarogu zostało powiedziane już wszystko? Jesteśmy pewni, że ten popularny produkt wciąż może skrywać wiele smacznych sekretów. Jest podstawowym składnikiem serników i pierogów ruskich, ale co rusz pojawiają się kolejne przepisy, które pomagają odkrywać jego nowe, pyszne wcielenia. Przygotowywania potraw z dodatkiem sera białego nie sprowadzajcie wyłącznie do babcinych receptur.

Dla kogo?

Mając coraz większy dostęp do przysmaków z całego świata, wiele osób chętnie wraca do tradycyjnych, swojskich potraw. Z tego względu naleśniki z białym serem i pierogi leniwe cieszą się niesłabnącą popularnością. Twaróg zadowoli jednak również tych kucharzy, którzy poszukują w potrawach powiewu świeżości. Biały ser okazuje się znakomitym początkiem dla niebanalnych past do pieczywa – z suszonymi pomidorami albo zielonym groszkiem. Wykorzystacie go do zrobienia tzatziki lub słynnej, rybnej awanturki.

Na jaką okazję?

Pałaszując kolejny raz sushi albo burgera, z sentymentem marzycie o potrawach „jak u mamy”? W takim razie przy najbliższej okazji przygotujcie bliny udekorowane białym serem. Fantastyczna propozycja, gdy na rodzinnym obiedzie mają pojawić się przedstawiciele wszystkich pokoleń. Pamiętajcie o białym serze, gdy chcecie urozmaicić swoje sałatki, które zabieracie jako przekąskę do pracy. Dzięki jego stosunkowo zwartej konsystencji nie musicie obawiać się o transport całego dania.

Czy wiesz, że?

Biały ser, niezależnie od sposobu zapakowania, należy przechowywać w lodówce. Po otwarciu zaleca się przełożyć niewykorzystany produkt do szklanego, ewentualnie plastikowego naczynia z możliwością szczelnego zamknięcia.

Dla urozmaicenia:

Wizerunek każdej potrawy można odświeżyć często za sprawą prostych manewrów. Pierogi ruskie nie są wyjątkiem! Twarogowo-ziemniaczany farsz dla odmiany umieśćcie w cieście drożdżowym i całość upieczcie w piekarniku.