Przepisy z białym serem
92 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (92) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
średnie
średnie
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Ciekawostki i porady
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej
Ser biały
Myślicie, że o twarogu zostało powiedziane już wszystko? Jesteśmy pewni, że ten popularny produkt wciąż może skrywać wiele smacznych sekretów. Jest podstawowym składnikiem serników i pierogów ruskich, ale co rusz pojawiają się kolejne przepisy, które pomagają odkrywać jego nowe, pyszne wcielenia. Przygotowywania potraw z dodatkiem sera białego nie sprowadzajcie wyłącznie do babcinych receptur.
Dla kogo?
Mając coraz większy dostęp do przysmaków z całego świata, wiele osób chętnie wraca do tradycyjnych, swojskich potraw. Z tego względu naleśniki z białym serem i pierogi leniwe cieszą się niesłabnącą popularnością. Twaróg zadowoli jednak również tych kucharzy, którzy poszukują w potrawach powiewu świeżości. Biały ser okazuje się znakomitym początkiem dla niebanalnych past do pieczywa – z suszonymi pomidorami albo zielonym groszkiem. Wykorzystacie go do zrobienia tzatziki lub słynnej, rybnej awanturki.
Na jaką okazję?
Pałaszując kolejny raz sushi albo burgera, z sentymentem marzycie o potrawach „jak u mamy”? W takim razie przy najbliższej okazji przygotujcie bliny udekorowane białym serem. Fantastyczna propozycja, gdy na rodzinnym obiedzie mają pojawić się przedstawiciele wszystkich pokoleń. Pamiętajcie o białym serze, gdy chcecie urozmaicić swoje sałatki, które zabieracie jako przekąskę do pracy. Dzięki jego stosunkowo zwartej konsystencji nie musicie obawiać się o transport całego dania.
Czy wiesz, że?
Biały ser, niezależnie od sposobu zapakowania, należy przechowywać w lodówce. Po otwarciu zaleca się przełożyć niewykorzystany produkt do szklanego, ewentualnie plastikowego naczynia z możliwością szczelnego zamknięcia.
Dla urozmaicenia:
Wizerunek każdej potrawy można odświeżyć często za sprawą prostych manewrów. Pierogi ruskie nie są wyjątkiem! Twarogowo-ziemniaczany farsz dla odmiany umieśćcie w cieście drożdżowym i całość upieczcie w piekarniku.