Warzywa w cieście z piekarnika - zapiekane | Przepisy.pl pixel

Warzywa w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
264 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

307 osób wydrukowało

Pobierz pdf

687 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

8 łyżek

3 łyżki

3 łyżki

20 dekagramów

40 dekagramów

30 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebule drobno posiekaj, marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Warzywa w cieście - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż pieczarki i cebulę, chwilę duś, dodaj marchew i groszek. Dopraw przyprawą Knorr i pieprzem. Wymieszaj. Zdejmij z ognia, wystudź.

Warzywa w cieście - Krok 2

Krok 3

Dodaj starty ser i kukurydzę. Wymieszaj.

Warzywa w cieście - Krok 3

Krok 4

Mąkę przesiej i dokładnie wymieszaj z rozgniecionym twarogiem. Margarynę stop, schłodź i dodaj do ciasta. Dodaj jajko i szczyptę przyprawy Knorr. Wyrób gładkie ciasto.

Warzywa w cieście - Krok 4

Krok 5

Rozwałkuj i pokrój na kwadraty.

Warzywa w cieście - Krok 5

Krok 6

Na środek każdego z nich nałóż po łyżce nadzienia i złóż w koperty.

Warzywa w cieście - Krok 6

Krok 7

Wierzch posmaruj żółtkiem. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz partiami około 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Podawaj z sosem Hellmann's Sweet&Sour.

Warzywa w cieście - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Zofia Kuta

    Zofia Kuta , 03.12.2016

    ten przepis jest nie dokładny brak proporcji składników na wyrobienie ciasta

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w cieścieWarzywa w cieście

Warzywa zapiekane w cieście to sposób na wyjątkowo smaczny obiad. Do przygotowania wersji z tego przepisu potrzebować będziesz pieczarek, cebuli, marchewki, groszku i kukurydzy. Wymienione składniki pokrój, a następnie podsmaż na rozgrzanym oleju. Duś przez chwilę do momentu osiągnięcia przez nie miękkości. Całość połącz ze startym na dużych oczkach tarki serem żółtym. Sprawdzi się większość jego gatunków, np. klasyczna gouda czy ementaler. Równie dobrym wyborem będzie wykorzystanie długodojrzewającego sera cheddar, który charakteryzuje się intensywnym smakiem. Do farszu dodać możesz również drobno posiekane listki świeżych ziół, np. pietruszki. Nadzienie umieść na rozwałkowanym fragmencie delikatnego ciasta twarogowego. Gotowe paszteciki warzywne składaj w koperty. Wierzch każdej z nich posmaruj roztrzepanym żółtkiem, dzięki czemu po upieczeniu będzie złocisty i delikatnie połyskujący. Dla dekoracji warto również posypać go czarnuszką lub makiem. Przetestuj ten przepis przy najbliższej okazji.