Ryżowo-pieczarkowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowo-pieczarkowy przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
267 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

270 osób wydrukowało

Pobierz pdf

522 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

250 gramów

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 1

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Wymieszaj z ugotowanym ryżem.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 3

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka roztrzep i dodaj wraz z serem do ryżu z pieczarkami. Dopraw pokruszonymi mini kostkami Knorr oraz pieprzem i wymieszaj.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 4

Krok 5

Masę ryżowo- pieczarkową włóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż z groszkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryżowo-pieczarkowy przysmakRyżowo-pieczarkowy przysmak

Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.