Ryżowo-pieczarkowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowo-pieczarkowy przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

266 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

509 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

250 gramów

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 1

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Wymieszaj z ugotowanym ryżem.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 3

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka roztrzep i dodaj wraz z serem do ryżu z pieczarkami. Dopraw pokruszonymi mini kostkami Knorr oraz pieprzem i wymieszaj.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 4

Krok 5

Masę ryżowo- pieczarkową włóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kofta z ryżem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryżowo-pieczarkowy przysmakRyżowo-pieczarkowy przysmak

Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.