
Składniki
1 szklanka
250 gramów
2 sztuki
150 gramów
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.

Krok 2
Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Wymieszaj z ugotowanym ryżem.

Krok 4
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka roztrzep i dodaj wraz z serem do ryżu z pieczarkami. Dopraw pokruszonymi mini kostkami Knorr oraz pieprzem i wymieszaj.

Krok 5
Masę ryżowo- pieczarkową włóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej