Ryżowo-pieczarkowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowo-pieczarkowy przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

474 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

250 gramów

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 1

Krok 2

Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 2

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka roztrzep i dodaj wraz z serem do ryżu z pieczarkami. Dopraw pokruszonymi mini kostkami Knorr oraz pieprzem i wymieszaj.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Wymieszaj z ugotowanym ryżem.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 4

Krok 5

Masę ryżowo- pieczarkową włóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.

Ryżowo-pieczarkowy przysmak - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowo-pieczarkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej