Pilaw po mongolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pilaw po mongolsku

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

512 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

200 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody z kostką Knorr. Następnie ugotuj w niej ryż.

Pilaw po mongolsku - Krok 1

Krok 2

Na patelni usmaż mięso jagnięce – powinno być chrupkie. Dodaj do niego cebulę, marchew, czosnek, pora i ostrą paprykę. Smaż tak długo, aż produkty prawie zupełnie się usmażą.

Pilaw po mongolsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokruszone orzechy, kumin i kolendrę w proszku, szafran, przyprawy. Smaż krótką chwilę, następnie dodaj ryż i wymieszaj go dokładnie z innymi składnikami.

Pilaw po mongolsku - Krok 3

Krok 4

Tuż przed podaniem ryż dopraw do smaku natką kolendry.

Pilaw po mongolsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej