Pilaw po mongolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pilaw po mongolsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

507 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

200 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody z kostką Knorr. Następnie ugotuj w niej ryż.

Pilaw po mongolsku - Krok 1

Krok 2

Na patelni usmaż mięso jagnięce – powinno być chrupkie. Dodaj do niego cebulę, marchew, czosnek, pora i ostrą paprykę. Smaż tak długo, aż produkty prawie zupełnie się usmażą.

Pilaw po mongolsku - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokruszone orzechy, kumin i kolendrę w proszku, szafran, przyprawy. Smaż krótką chwilę, następnie dodaj ryż i wymieszaj go dokładnie z innymi składnikami.

Pilaw po mongolsku - Krok 3

Krok 4

Tuż przed podaniem ryż dopraw do smaku natką kolendry.

Pilaw po mongolsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw po mongolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej