Risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

1375 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

371 osób wydrukowało

Pobierz pdf

475 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

30 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, a następnie podsmaż.

Risotto - Krok 1

Krok 2

Marchew pokrój w kostkę i ugotuj.

Risotto - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek z puszki oraz ryż.

Risotto - Krok 3

Krok 4

Całość wymieszaj i zalej sosem pieczeniowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Duś jeszcze około 5 minut. Podawaj.

Risotto - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Anna Kaptur

    Anna Kaptur , 05.05.2018

    przepyszne tylko dostałam od siebie przyprawę kurkumę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adelojza Armani

    Adelojza Armani , 06.06.2016

    Wyszło trochę bez smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Iwanów

    Katarzyna Iwanów , 15.12.2015

    Pyszne i szybkie danie ☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z brokułami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - RisottoRisotto

Nasze risotto z kurczakiem i warzywami to danie wyjątkowo smakowite i szybkie do przygotowania. Dziś na kolację risotto.