Risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
1381 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

379 osób wydrukowało

Pobierz pdf

493 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

30 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, a następnie podsmaż.

Risotto - Krok 1

Krok 2

Marchew pokrój w kostkę i ugotuj.

Risotto - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek z puszki oraz ryż.

Risotto - Krok 3

Krok 4

Całość wymieszaj i zalej sosem pieczeniowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Duś jeszcze około 5 minut. Podawaj.

Risotto - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Anna Kaptur

    Anna Kaptur , 05.05.2018

    przepyszne tylko dostałam od siebie przyprawę kurkumę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adelojza Armani

    Adelojza Armani , 06.06.2016

    Wyszło trochę bez smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Iwanów

    Katarzyna Iwanów , 15.12.2015

    Pyszne i szybkie danie ☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - RisottoRisotto

Nasze risotto z kurczakiem i warzywami to danie wyjątkowo smakowite i szybkie do przygotowania. Dziś na kolację risotto.