Risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
1381 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

380 osób wydrukowało

Pobierz pdf

493 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

30 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, a następnie podsmaż.

Risotto - Krok 1

Krok 2

Marchew pokrój w kostkę i ugotuj.

Risotto - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek z puszki oraz ryż.

Risotto - Krok 3

Krok 4

Całość wymieszaj i zalej sosem pieczeniowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Duś jeszcze około 5 minut. Podawaj.

Risotto - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Anna Kaptur

    Anna Kaptur , 05.05.2018

    przepyszne tylko dostałam od siebie przyprawę kurkumę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adelojza Armani

    Adelojza Armani , 06.06.2016

    Wyszło trochę bez smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Iwanów

    Katarzyna Iwanów , 15.12.2015

    Pyszne i szybkie danie ☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - RisottoRisotto

Nasze risotto z kurczakiem i warzywami to danie wyjątkowo smakowite i szybkie do przygotowania. Dziś na kolację risotto.