Risotto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

1116 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, a następnie podsmaż.

Risotto - Krok 1

Krok 2

Marchew pokrój w kostkę i ugotuj.

Risotto - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek z puszki oraz ryż.

Risotto - Krok 3

Krok 4

Całość wymieszaj i zalej sosem pieczeniowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Duś jeszcze około 5 minut. Podawaj.

Risotto - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Anna Kaptur

    Anna Kaptur

    przepyszne tylko dostałam od siebie przyprawę kurkumę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adelojza Armani

    Adelojza Armani

    Wyszło trochę bez smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Iwanów

    Katarzyna Iwanów

    Pyszne i szybkie danie ☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - RisottoRisotto

Nasze risotto z kurczakiem i warzywami to danie wyjątkowo smakowite i szybkie do przygotowania. Dziś na kolację risotto.