Risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

1355 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

363 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

459 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

30 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, a następnie podsmaż.

Risotto - Krok 1

Krok 2

Marchew pokrój w kostkę i ugotuj.

Risotto - Krok 2

Krok 3

Dodaj groszek z puszki oraz ryż.

Risotto - Krok 3

Krok 4

Całość wymieszaj i zalej sosem pieczeniowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Duś jeszcze około 5 minut. Podawaj.

Risotto - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Anna Kaptur

    Anna Kaptur , 05.05.2018

    przepyszne tylko dostałam od siebie przyprawę kurkumę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adelojza Armani

    Adelojza Armani , 06.06.2016

    Wyszło trochę bez smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Iwanów

    Katarzyna Iwanów , 15.12.2015

    Pyszne i szybkie danie ☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - RisottoRisotto

Nasze risotto z kurczakiem i warzywami to danie wyjątkowo smakowite i szybkie do przygotowania. Dziś na kolację risotto.