Risotto w ananasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto w ananasie

Autor: Joanna Sz

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzałam oliwę dodałam pokrojoną w kosteczkę paprykę i kukurydzę, ananasa.

Krok 2

Dodałam surowy ryż i dalej smażyłam. Powinno to potrwać ok. 2-3 minuty. Po tym czasie dolewam przygotowany wcześniej bulion ok 1,5 szkl. Wszystko przykryłam i dusiłam ok 15 min

Krok 3

Gdy wszystko jest juz miękkie dodałam pokrojoną w kosteczke i podsmażoną pierś z kurczaka i przełożyłam do wydrążonej miseczki z ananasa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej