Risotto w ananasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto w ananasie

Autor: Joanna Sz

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzałam oliwę dodałam pokrojoną w kosteczkę paprykę i kukurydzę, ananasa.

Krok 2

Dodałam surowy ryż i dalej smażyłam. Powinno to potrwać ok. 2-3 minuty. Po tym czasie dolewam przygotowany wcześniej bulion ok 1,5 szkl. Wszystko przykryłam i dusiłam ok 15 min

Krok 3

Gdy wszystko jest juz miękkie dodałam pokrojoną w kosteczke i podsmażoną pierś z kurczaka i przełożyłam do wydrążonej miseczki z ananasa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto w ananasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej