Risotto pomidorowe z kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto pomidorowe z kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie połowę zeszklij na margarynie w rondlu.

Krok 2

Do rondla wsyp ryż i dokładnie wymieszaj z cebulą. Dodaj również koncentrat, wymieszaj, a następnie wlej wino i je odparuj.

Krok 3

Ryż zalej wodą w stosunku: 1 objętość ryżu do 1,5 objętości wody. Dodaj pół bulionetki i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu wchłonięcia przez ryż całego płynu.

Krok 4

Rondel zdejmij z ognia, przykryj szczelnie i pozostaw jeszcze na kilka minut.

Krok 5

Na rozgrzanej oliwie przesmaż drugą część cebuli oraz kiełbaski. Dodaj pomidory wraz sosem i pozostałą bulionetkę Knorr. Gotuj kilka minut na małym ogniu.

Krok 6

Gotowe risotto wyłóż na talerze. Na wierzch każdej porcji nałóż po łyżce pomidorowego sosu z kiełbaskami. Danie udekoruj listkami świeżych ziół i posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto pomidorowe z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto pomidorowe z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto pomidorowe z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto pomidorowe z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto pomidorowe z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto pomidorowe z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto pomidorowe z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto pomidorowe z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej