
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kolejno cebulę i boczek pokrojone w drobną kostkę, następnie posiekany chilli.
Krok 3
Pomidory pelatti wyjmij z puszki i posiekaj. Dodaj do smażonego boczku.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej całość do patelni.
Krok 5
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i dodaj makaron. Całość gotuj kilka minut, aby sos dobrze połączył się z makaronem. Podawaj natychmiast posypane startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti all’amatriciana
Masz mało czasu, a chcesz przygotować smaczny obiad lub przekąskę w ciągu dnia? Ten przepis będzie dobrym wyborem. Spaghetti à la amatriciana jest bardzo proste do przyrządzenia. Jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie kilkanaście minut. Zacznij od skompletowania składników – jeśli nie chcesz, żeby danie było zbyt ostre, nie dodawaj do niego papryczki chili. Na początek ugotuj makaron al dente, według wskazówek na opakowaniu. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smaż kolejno: drobno pokrojoną cebulę, boczek, a na końcu posiekane chili. Po kilku minutach na patelnię wrzuć jeszcze pomidory z puszki (najlepiej sprawdzą się pelati). Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i dodaj makaron. Danie jest już prawie gotowe – teraz wystarczy smażyć wszystko jeszcze przez kilka minut, do momentu, aż smaki poszczególnych składników się przenikną. Spaghetti serwuj posypane ulubionym serem np. mozarellą lub parmezanem, najlepiej udekorowane listkami świeżej bazylii. Podawaj na ciepło, zaraz po przygotowaniu. Zachowaj ten przepis i zrób pyszny makaron z wyrazistym sosem.