Spaghetti ze szparagami - szparagowe: przepis | Przepisy.pl pixel

Spaghetti ze szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
261 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

2 sztuki

30 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku wodę, posól i ugotuj do miękkości zielone szparagi (około 5-7 minut), odcedź i pokrój je na kawałki.

Spaghetti ze szparagami - Krok 1

Krok 2

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Spaghetti ze szparagami - Krok 2

Krok 3

Posiekaj drobno szalotki. Przygotuj sos: na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij na niej szalotki, dodaj kawałki szparagów.

Spaghetti ze szparagami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Dodaj do szalotek i szparagów przygotowany wcześniej sos pomidorowy i natkę pietruszki. Wymieszaj, duś razem około 10 minut. Dopraw do smaku.

Spaghetti ze szparagami - Krok 4

Krok 5

Dodaj sos do odcedzonego makaronu, wymieszaj delikatnie i posyp serem.

Spaghetti ze szparagami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti z parówkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti ze szparagamiSpaghetti ze szparagami

Aby przygotować danie na elegancką kolację lub obiad, wcale nie musisz sięgać po skomplikowane przepisy – kluczem do kulinarnego sukcesu jest dobór odpowiednich składników. Przyrządź spaghetti z dodatkiem zielonych szparagów i szalotek, a proste danie zyska wykwintny charakter. Pierwszym krokiem do przygotowania tej potrawy jest ugotowanie szparagów do miękkości. Następnie odcedź je, poczekaj, aż nieco przestygną i pokrój na kawałki. Drobno posiekaj szalotki i zeszklij je na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj szparagi. Oba składniki połączy ze sobą błyskawiczny Fix Spaghetti Napoli Knorr– przyrządź go według przepisu na opakowaniu i wlej na patelnię. Smak sosu wzbogaci drobno posiekana natka świeżej pietruszki. Całość duś przez chwilę, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ugotowany wcześniej al dente makaron typu spaghetti i wymieszaj. Danie serwuj bezpośrednio po przygotowaniu, posypane startym żółtym serem, np. wyrazistym cheddarem. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.