Spaghetti ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Spaghetti ze szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

247 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

2 sztuki

30 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku wodę, posól i ugotuj do miękkości zielone szparagi (około 5-7 minut), odcedź i pokrój je na kawałki.

Spaghetti ze szparagami - Krok 1

Krok 2

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Spaghetti ze szparagami - Krok 2

Krok 3

Posiekaj drobno szalotki. Przygotuj sos: na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij na niej szalotki, dodaj kawałki szparagów.

Spaghetti ze szparagami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Dodaj do szalotek i szparagów przygotowany wcześniej sos pomidorowy i natkę pietruszki. Wymieszaj, duś razem około 10 minut. Dopraw do smaku.

Spaghetti ze szparagami - Krok 4

Krok 5

Dodaj sos do odcedzonego makaronu, wymieszaj delikatnie i posyp serem.

Spaghetti ze szparagami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti ze szparagamiSpaghetti ze szparagami

Aby przygotować danie na elegancką kolację lub obiad, wcale nie musisz sięgać po skomplikowane przepisy – kluczem do kulinarnego sukcesu jest dobór odpowiednich składników. Przyrządź spaghetti z dodatkiem zielonych szparagów i szalotek, a proste danie zyska wykwintny charakter. Pierwszym krokiem do przygotowania tej potrawy jest ugotowanie szparagów do miękkości. Następnie odcedź je, poczekaj, aż nieco przestygną i pokrój na kawałki. Drobno posiekaj szalotki i zeszklij je na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj szparagi. Oba składniki połączy ze sobą błyskawiczny Fix Spaghetti Napoli Knorr– przyrządź go według przepisu na opakowaniu i wlej na patelnię. Smak sosu wzbogaci drobno posiekana natka świeżej pietruszki. Całość duś przez chwilę, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ugotowany wcześniej al dente makaron typu spaghetti i wymieszaj. Danie serwuj bezpośrednio po przygotowaniu, posypane startym żółtym serem, np. wyrazistym cheddarem. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.