Spaghetti ze szparagami - szparagowe: przepis | Przepisy.pl pixel

Spaghetti ze szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

261 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

2 sztuki

30 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku wodę, posól i ugotuj do miękkości zielone szparagi (około 5-7 minut), odcedź i pokrój je na kawałki.

Spaghetti ze szparagami - Krok 1

Krok 2

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Spaghetti ze szparagami - Krok 2

Krok 3

Posiekaj drobno szalotki. Przygotuj sos: na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij na niej szalotki, dodaj kawałki szparagów.

Spaghetti ze szparagami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Dodaj do szalotek i szparagów przygotowany wcześniej sos pomidorowy i natkę pietruszki. Wymieszaj, duś razem około 10 minut. Dopraw do smaku.

Spaghetti ze szparagami - Krok 4

Krok 5

Dodaj sos do odcedzonego makaronu, wymieszaj delikatnie i posyp serem.

Spaghetti ze szparagami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti ze szparagamiSpaghetti ze szparagami

Aby przygotować danie na elegancką kolację lub obiad, wcale nie musisz sięgać po skomplikowane przepisy – kluczem do kulinarnego sukcesu jest dobór odpowiednich składników. Przyrządź spaghetti z dodatkiem zielonych szparagów i szalotek, a proste danie zyska wykwintny charakter. Pierwszym krokiem do przygotowania tej potrawy jest ugotowanie szparagów do miękkości. Następnie odcedź je, poczekaj, aż nieco przestygną i pokrój na kawałki. Drobno posiekaj szalotki i zeszklij je na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj szparagi. Oba składniki połączy ze sobą błyskawiczny Fix Spaghetti Napoli Knorr– przyrządź go według przepisu na opakowaniu i wlej na patelnię. Smak sosu wzbogaci drobno posiekana natka świeżej pietruszki. Całość duś przez chwilę, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj ugotowany wcześniej al dente makaron typu spaghetti i wymieszaj. Danie serwuj bezpośrednio po przygotowaniu, posypane startym żółtym serem, np. wyrazistym cheddarem. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.