Spaghetti z cukinią i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Spaghetti z cukinią i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

1449 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

611 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1014 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Warzywa umyj i pokrój w kostkę.

Spaghetti z cukinią i papryką - Krok 1

Krok 2

Marchew, cukinię i paprykę usmaż na rozgrzanym oleju.

Spaghetti z cukinią i papryką - Krok 2

Krok 3

Dodaj pomidory, zioła i kostkę Knorr, wszystko podduś.

Spaghetti z cukinią i papryką - Krok 3

Krok 4

Zalej całość sokiem pomidorowym i gotuj kilka minut. Przypraw pieprzem. Makaron wymieszaj z sosem i posyp serem.

Spaghetti z cukinią i papryką - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • kamil błaszak

    kamil błaszak , 03.05.2017

    Pychota !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z cukinią i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z cukinią i paprykąSpaghetti z cukinią i papryką

Prawdziwie włoskie danie. Kolorowe, pełne świeżych warzyw, zachwyci nie tylko wegetarian, ale wszystkich miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Nie jest przy tym zbyt kosztowne, ani trudne do przygotowania. Do tego dania użyj makaronu do spaghetti. Powinien być ugotowany al dente, rozgotowany nie będzie dobrze smakował. Sos do makaronu przygotowuje się bardzo szybko. Wystarczy pokroić warzywa – niech to będzie marchew, kolorowe papryki, pomidory i cukinia – a następnie dusić je ze sobą, aż puszczą soki. Smak sosu podkręcisz za pomocą gęstego soku pomidorowego, ziół prowansalskich oraz warzywnej kostki bulionowej. Kiedy sos będzie już gotowy i doprawiony do smaku, połącz go z ugotowanym makaronem. Całość możesz posypać parmezanem i jeść póki gorące. Oto prosta uczta we włoskim stylu, którą bez problemu urządzisz w swoim domu. Minimum składników, maksimum smaku i zadowolenia.