
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
100 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Warzywa umyj i pokrój w kostkę.

Krok 2
Marchew, cukinię i paprykę usmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3
Dodaj pomidory, zioła i kostkę Knorr, wszystko podduś.

Krok 4
Zalej całość sokiem pomidorowym i gotuj kilka minut. Przypraw pieprzem. Makaron wymieszaj z sosem i posyp serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z cukinią i papryką
Makaron z cukinią i papryką to prawdziwie włoskie danie. Kolorowe, pełne świeżych warzyw, zachwyci wszystkich miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Nie jest przy tym zbyt kosztowne ani trudne do przygotowania. Oto prosta uczta we włoskim stylu, którą bez problemu urządzisz w swoim domu. Spaghetti z cukinią i papryką to minimum składników, a jednocześnie maksimum smaku i zadowolenia.
Dla kogo? Kuchnia śródziemnomorska jest dla ciebie niewyczerpanym źródłem inspiracji? Tego dania musisz spróbować! Makaron z cukinią i papryką to idealny przepis, by wprowadzić na swoje talerze więcej warzyw. Jarosze z pewnością będą zadowoleni.
Na jaką okazję? Sos do makaronu z cukinią przygotowuje się bardzo szybko. Taki obiad przyrządzisz bez problemu tuż po powrocie z pracy, szkoły albo treningu. Makaron z papryką i cukinią to wspaniały pomysł kolację, gdy w ciągu dnia nie było czasu na sensowny posiłek. By zrobić sos do spaghetti z cukinii i papryki, wystarczy pokroić warzywa – niech to będzie marchew, kolorowe papryki, pomidory i cukinia – a następnie dusić je ze sobą, aż puszczą soki.
Czy wiesz, że? Do tego dania użyj makaronu do spaghetti. Powinien być ugotowany al dente, rozgotowany makaron z cukinią i papryką nie będzie dobrze smakował.
Dla urozmaicenia: Smak sosu z cukinii i papryki do makaronu podkręcisz za pomocą gęstego soku pomidorowego, ziół prowansalskich oraz warzywnej kostki bulionowej. Kiedy sos będzie już gotowy i doprawiony do smaku, połącz go z ugotowanym makaronem. Gotowe spaghetti z cukinią możesz posypać parmezanem i jeść, póki gorące.