Spaghetti z cukinią i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

1407 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

598 osób wydrukowało

Pobierz pdf

972 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Warzywa umyj i pokrój w kostkę.

Spaghetti z cukinią i papryką - Krok 1

Krok 2

Marchew, cukinię i paprykę usmaż na rozgrzanym oleju.

Spaghetti z cukinią i papryką - Krok 2

Krok 3

Dodaj pomidory, zioła i kostkę Knorr, wszystko podduś.

Spaghetti z cukinią i papryką - Krok 3

Krok 4

Zalej całość sokiem pomidorowym i gotuj kilka minut. Przypraw pieprzem. Makaron wymieszaj z sosem i posyp serem.

Spaghetti z cukinią i papryką - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • kamil błaszak

    kamil błaszak

    Pychota !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z cukinią i paprykąSpaghetti z cukinią i papryką

Prawdziwie włoskie danie. Kolorowe, pełne świeżych warzyw, zachwyci nie tylko wegetarian, ale wszystkich miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Nie jest przy tym zbyt kosztowne, ani trudne do przygotowania. Do tego dania użyj makaronu do spaghetti. Powinien być ugotowany al dente, rozgotowany nie będzie dobrze smakował. Sos do makaronu przygotowuje się bardzo szybko. Wystarczy pokroić warzywa – niech to będzie marchew, kolorowe papryki, pomidory i cukinia – a następnie dusić je ze sobą, aż puszczą soki. Smak sosu podkręcisz za pomocą gęstego soku pomidorowego, ziół prowansalskich oraz warzywnej kostki bulionowej. Kiedy sos będzie już gotowy i doprawiony do smaku, połącz go z ugotowanym makaronem. Całość możesz posypać parmezanem i jeść póki gorące. Oto prosta uczta we włoskim stylu, którą bez problemu urządzisz w swoim domu. Minimum składników, maksimum smaku i zadowolenia.