Spaghetti z Amatrice przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z Amatrice

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

150 gramów

6 sztuk

6 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni.

Krok 2

Czosnek i papryczkę posiekaj, dodaj do boczku.

Krok 3

Pomidory sparz i obierz ze skórek. Dodaj do boczku i warzyw, po czym ugotuj.

Krok 4

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i przełóż na patelnię. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Dopraw solą, posyp drobno posiekaną natką i serem pecorino. Udekoruj bazylią.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej