
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
150 gramów
6 sztuk
6 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni.
Krok 2
Czosnek i papryczkę posiekaj, dodaj do boczku.
Krok 3
Pomidory sparz i obierz ze skórek. Dodaj do boczku i warzyw, po czym ugotuj.
Krok 4
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i przełóż na patelnię. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Dopraw solą, posyp drobno posiekaną natką i serem pecorino. Udekoruj bazylią.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej