
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
150 gramów
6 sztuk
6 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni.
Krok 2
Czosnek i papryczkę posiekaj, dodaj do boczku.
Krok 3
Pomidory sparz i obierz ze skórek. Dodaj do boczku i warzyw, po czym ugotuj.
Krok 4
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i przełóż na patelnię. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Dopraw solą, posyp drobno posiekaną natką i serem pecorino. Udekoruj bazylią.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej