Spaghetti z Amatrice przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z Amatrice

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

150 gramów

6 sztuk

6 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni.

Krok 2

Czosnek i papryczkę posiekaj, dodaj do boczku.

Krok 3

Pomidory sparz i obierz ze skórek. Dodaj do boczku i warzyw, po czym ugotuj.

Krok 4

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i przełóż na patelnię. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Dopraw solą, posyp drobno posiekaną natką i serem pecorino. Udekoruj bazylią.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z Amatrice - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej