Uda królicze duszone przepis – Zobacz na przepisy.pl

Uda królicze duszone

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżki

4 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka podzielić na pojedyncze sztuki . Umyć i osuszyć . Włożyć do zamykanego pojemnika i zalać maślanką. Zostawić w chłodzie na 2 doby . Wyjąć z maślanki i opłukać . Zrobić marynatę z oliwy roztartej z kostką bulionową i szczyptą Delikatu . Znów zostawic w chłodzie na kilka godzin . Rozgrzać olej na patelni kłaść kawałki królika i obsmażać na rumiano . Przełoży do garnka. Na patelnię na tłuszcz od smażenia włożyć pokrojoną cebulę i zrumienić - przełożyć do garnka z mięsem

Krok 2

.Wlać wodę, wrzucić ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić sos Delikatem i zagęścić zasmażką .

Krok 3

Wyjąć mięso , sos przecedzić .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uda królicze duszone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uda królicze duszone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uda królicze duszone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uda królicze duszone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uda królicze duszone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uda królicze duszone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uda królicze duszone  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej