
Składniki
1 litr
1 łyżeczka
1 szklanka
2 łyżki
4 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
2 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka podzielić na pojedyncze sztuki . Umyć i osuszyć . Włożyć do zamykanego pojemnika i zalać maślanką. Zostawić w chłodzie na 2 doby . Wyjąć z maślanki i opłukać . Zrobić marynatę z oliwy roztartej z kostką bulionową i szczyptą Delikatu . Znów zostawic w chłodzie na kilka godzin . Rozgrzać olej na patelni kłaść kawałki królika i obsmażać na rumiano . Przełoży do garnka. Na patelnię na tłuszcz od smażenia włożyć pokrojoną cebulę i zrumienić - przełożyć do garnka z mięsem
Krok 2
.Wlać wodę, wrzucić ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić sos Delikatem i zagęścić zasmażką .
Krok 3
Wyjąć mięso , sos przecedzić .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej