Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami
łatwe
123 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.25 sztuki
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
50 mililitrów
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozmieszaj ze 125 ml wody oraz posiekanym chilli i odstaw na 3 minuty. Po tym czasie dopraw nim mięso i wymieszaj.
Krok 2
Z mięsnej masy formuj niewielkie klopsiki a następnie smaż na rozgrzanej oliwie. Odłóż na bok.
Krok 3
Obrane ziemniaki pokrój w niedużą kostkę i ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 4
Cebulę oraz czosnek pokrój drobno i przesmaż na patelni. Kapustę pokrój w szerokie paski, dodaj na patelnię i smaż chwilę razem. Oprósz majerankiem i dopraw do smaku.
Krok 5
Następnie do kapusty dodaj usmażone klopsiki oraz ugotowane ziemniaki. Wszystko razem wymieszaj i natychmiast podawaj.

Dobra rada:
Do przygotowania klopsików możesz użyć również innego mięsa mielonego, np. wieprzowego lub wołowego. A jeśli nie lubisz ostrych przypraw, zrezygnuj z chilli i dodaj np. posiekany koperek.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej