Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.25 sztuki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

50 mililitrów

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix rozmieszaj ze 125 ml wody oraz posiekanym chilli i odstaw na 3 minuty. Po tym czasie dopraw nim mięso i wymieszaj.

Krok 2

Z mięsnej masy formuj niewielkie klopsiki a następnie smaż na rozgrzanej oliwie. Odłóż na bok.

Krok 3

Obrane ziemniaki pokrój w niedużą kostkę i ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 4

Cebulę oraz czosnek pokrój drobno i przesmaż na patelni. Kapustę pokrój w szerokie paski, dodaj na patelnię i smaż chwilę razem. Oprósz majerankiem i dopraw do smaku.

Krok 5

Następnie do kapusty dodaj usmażone klopsiki oraz ugotowane ziemniaki. Wszystko razem wymieszaj i natychmiast podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania klopsików możesz użyć również innego mięsa mielonego, np. wieprzowego lub wołowego. A jeśli nie lubisz ostrych przypraw, zrezygnuj z chilli i dodaj np. posiekany koperek.

1

Opinie o przepisie

  • Violka NightGhoust

    Violka NightGhoust , 24.02.2018

    Dla mnie bomba! Moja rodzina nie specjalnie wierzy w "nowości " - tym przepisem byli zachwyceni. Troszkę go zmodyfikowałam podsmażając ugotowane ziemniaki na patelni z przyprawą do ziemniaków. PYCHOTA.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakamiPikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami

Fix rozmieszaj ze 125 ml wody oraz posiekanym chilli i odstaw na 3 minuty. Po tym czasie dopraw nim mięso i wymieszaj.