
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
null
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
zagotuj 1 l wody i włóż marchewkę oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. gotuj 10 minut. po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, selera i i paprykę.
Krok 4
po następnych 10 minutach dodaj resztę warzyw i gotuj do miękkości.Ugotowane warzywa odcedzić.
Krok 5
dodaj oliwę, dopraw pieprzem i majerankiem.
Krok 1
Fasolkę szparagową oczyść i pokrój. Cukinię i bakłażana pokrój na pół plastry,
Krok 2
marchewkę po obraniu pokrój w plastry. paprykę i selera pokrój w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej