Dietetyczna sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczna sałatka jarzynowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

null

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

zagotuj 1 l wody i włóż marchewkę oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. gotuj 10 minut. po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, selera i i paprykę.

Krok 4

po następnych 10 minutach dodaj resztę warzyw i gotuj do miękkości.Ugotowane warzywa odcedzić.

Krok 5

dodaj oliwę, dopraw pieprzem i majerankiem.

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść i pokrój. Cukinię i bakłażana pokrój na pół plastry,

Krok 2

marchewkę po obraniu pokrój w plastry. paprykę i selera pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej