
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
null
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
zagotuj 1 l wody i włóż marchewkę oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. gotuj 10 minut. po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, selera i i paprykę.
Krok 4
po następnych 10 minutach dodaj resztę warzyw i gotuj do miękkości.Ugotowane warzywa odcedzić.
Krok 5
dodaj oliwę, dopraw pieprzem i majerankiem.
Krok 1
Fasolkę szparagową oczyść i pokrój. Cukinię i bakłażana pokrój na pół plastry,
Krok 2
marchewkę po obraniu pokrój w plastry. paprykę i selera pokrój w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej