Dietetyczna sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczna sałatka jarzynowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

null

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

zagotuj 1 l wody i włóż marchewkę oraz Bulion na włoszczyźnie Knorr. gotuj 10 minut. po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, selera i i paprykę.

Krok 4

po następnych 10 minutach dodaj resztę warzyw i gotuj do miękkości.Ugotowane warzywa odcedzić.

Krok 5

dodaj oliwę, dopraw pieprzem i majerankiem.

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść i pokrój. Cukinię i bakłażana pokrój na pół plastry,

Krok 2

marchewkę po obraniu pokrój w plastry. paprykę i selera pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Roladki po bolońsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej