
Składniki
null
3 sztuki
null
6 łyżek
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki pokrój w plasterki, pomidory w ósemki, paprykę w paski, kukurydzę odcedź.
Krok 2
Wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 3
Dodaj ser pokrojony w grube plastry.
Krok 4
Ocet połącz z oliwą i polej sałatkę, oprósz pieprzem i przypraw solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























