Szybkie skrzydełka w coli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie skrzydełka w coli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

355 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

397 osób wydrukowało

Pobierz pdf

678 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

800 gramów

2 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, porozcinaj, usuń końcówki skrzydełek, czyli lotki. Mięso i resztę składników umieść w woreczku do pieczenia. Delikatnie masując, rozprowadź Fix Knorra wewnątrz torebki tak, aby wszystkie kawałki kurczaka były dokładnie obtoczone w marynacie.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 1

Krok 2

Torebkę zabezpiecz klipsemi umieść w nagrzanym do 180 °C piekarniku na około 30 minut. Aby skrzydełka były chrupiące, rozerwij torebkę 10 minut przed końcem pieczenia.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj ryż.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 3

Krok 4

Upieczone skrzydełka podawaj ułożone na ryżu. W ten sam sposób możesz przygotować podudzia z kurczaka. Potrzebujesz jedynie nieznacznie wydłużyć czas pieczenia do około 45 minut. Zamiast coli możesz dodać do marynaty gorzką kawę. Twoja potrawa uzyska wtedy ciekawy smak.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej