Szybkie skrzydełka w coli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie skrzydełka w coli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

358 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

398 osób wydrukowało

Pobierz pdf

682 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

800 gramów

2 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, porozcinaj, usuń końcówki skrzydełek, czyli lotki. Mięso i resztę składników umieść w woreczku do pieczenia. Delikatnie masując, rozprowadź Fix Knorra wewnątrz torebki tak, aby wszystkie kawałki kurczaka były dokładnie obtoczone w marynacie.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 1

Krok 2

Torebkę zabezpiecz klipsemi umieść w nagrzanym do 180 °C piekarniku na około 30 minut. Aby skrzydełka były chrupiące, rozerwij torebkę 10 minut przed końcem pieczenia.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj ryż.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 3

Krok 4

Upieczone skrzydełka podawaj ułożone na ryżu. W ten sam sposób możesz przygotować podudzia z kurczaka. Potrzebujesz jedynie nieznacznie wydłużyć czas pieczenia do około 45 minut. Zamiast coli możesz dodać do marynaty gorzką kawę. Twoja potrawa uzyska wtedy ciekawy smak.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej