Składniki
1 opakowanie
800 gramów
2 łyżki
2 łyżki
5 łyżek
50 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj, porozcinaj, usuń końcówki skrzydełek, czyli lotki. Mięso i resztę składników umieść w woreczku do pieczenia. Delikatnie masując, rozprowadź Fix Knorra wewnątrz torebki tak, aby wszystkie kawałki kurczaka były dokładnie obtoczone w marynacie.
Krok 2
Torebkę zabezpiecz klipsemi umieść w nagrzanym do 180 °C piekarniku na około 30 minut. Aby skrzydełka były chrupiące, rozerwij torebkę 10 minut przed końcem pieczenia.
Krok 3
W międzyczasie ugotuj ryż.
Krok 4
Upieczone skrzydełka podawaj ułożone na ryżu. W ten sam sposób możesz przygotować podudzia z kurczaka. Potrzebujesz jedynie nieznacznie wydłużyć czas pieczenia do około 45 minut. Zamiast coli możesz dodać do marynaty gorzką kawę. Twoja potrawa uzyska wtedy ciekawy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie skrzydełka w coli
Skrzydełka w coli i miodzie to danie, którego już sama nazwa powoduje lekkie uczucie głodu i intensywniejszą pracę ślinianek. Rumiana skórka i gęsta, wyrazista marynata sprawiają, że jest to danie absolutnie wyjątkowe. Jednocześnie naprawdę proste w przygotowaniu. Zwłaszcza gdy planujesz postępować zgodnie z naszym przepisem! Krok po kroku przeprowadzimy cię przez tę recepturę, czego zwieńczeniem będzie niezapomniana uczta dla podniebienia.
Dla kogo?
Za sprawą skrzydełek w coli z piekarnika przekonasz się, że gotować każdy może. W przypadku tego przepisu nie musisz martwić się, że coś będzie mdłe albo przypalone, jeśli tylko na moment odejdziesz od kuchenki. Bliscy będą pod wrażeniem twojego kulinarnego kunsztu!
Na jaką okazję?
Podaj skrzydełka w coli i ketchupie, kiedy zapraszasz znajomych na nieformalną domówkę. Oglądacie razem mecz albo śledzicie ulubiony serial? Taki poczęstunek sprawi, że przetrwacie długi maraton filmowy, czując przyjemne uczucie sytości. Zapamiętaj dobrze ten przepis, bo goście na pewno będą dopytywać o szczegóły.
Czy wiesz, że?
Jeśli masz trochę czasu, skrzydełka z colą umieść w marynacie odrobinę wcześniej niż tuż przed włożeniem do piekarnika. Mięso drobiowe nie musi być w niej zanurzone przez całą noc, wystarczy nawet pół godziny, by przeszło smakiem i aromatem marynaty.
Dla urozmaicenia:
Rekomendujemy podanie skrzydełek w coli z ryżem, ale nie jest to jedyna opcja. Doskonale będą smakować z własnoręcznie upieczonymi frytkami, które możesz zrobić z ziemniaków lub batatów. Wspaniale jako dodatek, będą smakowały również frytki z selera albo buraka.