Żeberka w coli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka w coli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
276 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

302 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

900 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj zawartość saszetki z colą oraz ketchupem i przenieś sos do woreczka. Żeberka umyj, pokrój w mniejsze porcje po dwie kostki i umieść w woreczku. Woreczek zamknij dołączonym klipsem i wszystko razem wymieszaj.

Żeberka w coli  - Krok 1

Krok 2

Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 60 minut, po czym rozetnij woreczek i dopiecz żeberka jeszcze przez 10 minut, aby były bardziej chrupiące.

Żeberka w coli  - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Ignacy Furman

    Ignacy Furman , 04.05.2015

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka w coli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żeberka w coli Żeberka w coli

Są chrupiące, złociste, delikatnie pikantne i słodkawe. Żeberka w coli przyrządza się dość szybko, a danie jest smaczne i na pewno przypadnie do gustu miłośnikom pieczonych mięs w wersji słodko-wytrawnej. Aby przygotować żeberka, wystarczy dodać przyprawę do ketchupu oraz coca-coli, włożyć razem z mięsem do woreczka i wymieszać. Pod koniec pieczenia warto rozciąć woreczek i piec mięso jeszcze przez około dziesięć minut. Dzięki temu stanie się bardziej chrupiące. Tak przygotowaną potrawę najlepiej serwować z kluskami śląskimi, pieczonymi ziemniakami lub ryżem. Jako dodatek sprawdzą się też świeże warzywa, najlepiej w formie sałatki z sosem na bazie oliwy, czosnku i ziół. Żeberka będą smaczne także z samym pieczywem. Możesz dodatkowo podać do nich ketchup lub majonez. Tak przyrządzone mięso to świetna propozycja na obiad, ale też danie główne podczas przyjęcia. Można wtedy ozdobić żeberka świeżym tymiankiem, pomidorami koktajlowymi i podać z zielonym groszkiem, brokułami zapieczonymi z serem żółtym lub mieszanką warzyw gotowanych na parze. Przyrządź to smaczne mięsne danie według naszego przepisu.