
Składniki
900 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj zawartość saszetki z colą oraz ketchupem i przenieś sos do woreczka. Żeberka umyj, pokrój w mniejsze porcje po dwie kostki i umieść w woreczku. Woreczek zamknij dołączonym klipsem i wszystko razem wymieszaj.

Krok 2
Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 60 minut, po czym rozetnij woreczek i dopiecz żeberka jeszcze przez 10 minut, aby były bardziej chrupiące.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka w coli
Są chrupiące, złociste, delikatnie pikantne i słodkawe. Żeberka w coli przyrządza się dość szybko, a danie jest smaczne i na pewno przypadnie do gustu miłośnikom pieczonych mięs w wersji słodko-wytrawnej. Aby przygotować żeberka, wystarczy dodać przyprawę do ketchupu oraz coca-coli, włożyć razem z mięsem do woreczka i wymieszać. Pod koniec pieczenia warto rozciąć woreczek i piec mięso jeszcze przez około dziesięć minut. Dzięki temu stanie się bardziej chrupiące. Tak przygotowaną potrawę najlepiej serwować z kluskami śląskimi, pieczonymi ziemniakami lub ryżem. Jako dodatek sprawdzą się też świeże warzywa, najlepiej w formie sałatki z sosem na bazie oliwy, czosnku i ziół. Żeberka będą smaczne także z samym pieczywem. Możesz dodatkowo podać do nich ketchup lub majonez. Tak przyrządzone mięso to świetna propozycja na obiad, ale też danie główne podczas przyjęcia. Można wtedy ozdobić żeberka świeżym tymiankiem, pomidorami koktajlowymi i podać z zielonym groszkiem, brokułami zapieczonymi z serem żółtym lub mieszanką warzyw gotowanych na parze. Przyrządź to smaczne mięsne danie według naszego przepisu.



































