
Składniki
1 kilogram
100 mililitrów
7 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj, oczyść i pokrój na pojedyncze kawałki.

Krok 2
Całość posyp Fixem Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Kawałki żeberek porozkładaj na pergaminie i piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku, pod przykryciem, przez 60 minut. Po tym czasie dopiecz żeberka, odkrywając je, przez kolejne 30 minut, aby ich skórka była chrupiąca.

Krok 4
Dip przygotuj, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z ketchupem i wodą. Żeberka po upieczeniu podawaj z dipem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Miniżeberka z sosem BBQ
Miniżeberka z sosem BBQ to danie doskonałe na niedzielny obiad albo ciepła przekąska na przyjęcie. Przyrządzisz je w piekarniku, dzięki czemu ich panierka będzie wyjątkowo chrupiąca. Sprawdzą się serwowane z ziemniakami i popularną sałatką colesław. Co zrobić, by żeberka były rumiane i wyraziste w smaku? Zacznij od umycia i pokrojenia ich na pojedyncze kawałki. Następnie dopraw je do smaku i posyp panierką. Według upodobań dodaj różne przyprawy, np. wędzoną paprykę. Tak doprawione żeberka przełóż do nagrzanego piekarnika i piecz pod przykryciem. W połowie pieczenia warto odkryć mięso i zmniejszyć temperaturę – dzięki temu panierka zyska złocisty kolor i stanie się bardziej chrupiąca. Dip meksykański przygotuj na bazie pikantnego ketchupu oraz wody, dodając ewentualnie niewielką ilość musztardy, która wzbogaci smak. Upieczone żeberka podawaj na gorąco z gotowym sosem, pieczywem, grubymi frytkami albo ziemniakami w mundurkach. Wypróbuj nasz przepis na znakomite miniżeberka z wyrazistym sosem BBQ.