Miniżeberka z sosem BBQ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miniżeberka z sosem BBQ

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
278 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 mililitrów

7 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj, oczyść i pokrój na pojedyncze kawałki.

Miniżeberka z sosem BBQ  - Krok 1

Krok 2

Całość posyp Fixem Knorr i dokładnie wymieszaj.

Miniżeberka z sosem BBQ  - Krok 2

Krok 3

Kawałki żeberek porozkładaj na pergaminie i piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku, pod przykryciem, przez 60 minut. Po tym czasie dopiecz żeberka, odkrywając je, przez kolejne 30 minut, aby ich skórka była chrupiąca.

Miniżeberka z sosem BBQ  - Krok 3

Krok 4

Dip przygotuj, mieszając zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z ketchupem i wodą. Żeberka po upieczeniu podawaj z dipem.

Miniżeberka z sosem BBQ  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miniżeberka z sosem BBQ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miniżeberka z sosem BBQ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miniżeberka z sosem BBQ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miniżeberka z sosem BBQ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miniżeberka z sosem BBQ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miniżeberka z sosem BBQ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miniżeberka z sosem BBQ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miniżeberka z sosem BBQ  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klopsiki z pieczarkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Miniżeberka z sosem BBQ Miniżeberka z sosem BBQ

Miniżeberka z sosem BBQ to danie doskonałe na niedzielny obiad albo ciepła przekąska na przyjęcie. Przyrządzisz je w piekarniku, dzięki czemu ich panierka będzie wyjątkowo chrupiąca. Sprawdzą się serwowane z ziemniakami i popularną sałatką colesław. Co zrobić, by żeberka były rumiane i wyraziste w smaku? Zacznij od umycia i pokrojenia ich na pojedyncze kawałki. Następnie dopraw je do smaku i posyp panierką. Według upodobań dodaj różne przyprawy, np. wędzoną paprykę. Tak doprawione żeberka przełóż do nagrzanego piekarnika i piecz pod przykryciem. W połowie pieczenia warto odkryć mięso i zmniejszyć temperaturę – dzięki temu panierka zyska złocisty kolor i stanie się bardziej chrupiąca. Dip meksykański przygotuj na bazie pikantnego ketchupu oraz wody, dodając ewentualnie niewielką ilość musztardy, która wzbogaci smak. Upieczone żeberka podawaj na gorąco z gotowym sosem, pieczywem, grubymi frytkami albo ziemniakami w mundurkach. Wypróbuj nasz przepis na znakomite miniżeberka z wyrazistym sosem BBQ.