
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
0.5 opakowania
7 sztuk
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wędzony boczek pokrój w kostkę, wytop, wsyp rozmrożone warzywa, podsmaż.
Krok 2
6 jajek wlej do warzyw. Jajecznicę wyłóż na boczek. Zwiń w roladę.
Krok 3
Z bochenka chleba odetnij spód i wydrąż miąższ. Miejsca przecięcia chleba posmaruj białkiem. Włóż przestudzony boczek i przykryj spodem.
Krok 4
Surowy boczek po oczyszczeniu i osuszeniu rozbij tłuczkiem i natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 5
Zawiń boczek w folię i piecz około 80 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odwiń boczek i ostudz.
Krok 6
Wierzch posmaruj mlekiem pomieszanym z żółtkiem. Możemy przykryć pergaminem, żeby bardzo się nie przyrumienił. Piecz około 30 min w temp 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej