
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
0.5 opakowania
7 sztuk
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wędzony boczek pokrój w kostkę, wytop, wsyp rozmrożone warzywa, podsmaż.
Krok 2
6 jajek wlej do warzyw. Jajecznicę wyłóż na boczek. Zwiń w roladę.
Krok 3
Z bochenka chleba odetnij spód i wydrąż miąższ. Miejsca przecięcia chleba posmaruj białkiem. Włóż przestudzony boczek i przykryj spodem.
Krok 4
Surowy boczek po oczyszczeniu i osuszeniu rozbij tłuczkiem i natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 5
Zawiń boczek w folię i piecz około 80 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odwiń boczek i ostudz.
Krok 6
Wierzch posmaruj mlekiem pomieszanym z żółtkiem. Możemy przykryć pergaminem, żeby bardzo się nie przyrumienił. Piecz około 30 min w temp 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej