Boczek pieczony w chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek pieczony w chlebie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 łyżki

300 gramów

0.5 opakowania

7 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzony boczek pokrój w kostkę, wytop, wsyp rozmrożone warzywa, podsmaż.

Krok 2

6 jajek wlej do warzyw. Jajecznicę wyłóż na boczek. Zwiń w roladę.

Krok 3

Z bochenka chleba odetnij spód i wydrąż miąższ. Miejsca przecięcia chleba posmaruj białkiem. Włóż przestudzony boczek i przykryj spodem.

Krok 4

Surowy boczek po oczyszczeniu i osuszeniu rozbij tłuczkiem i natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 5

Zawiń boczek w folię i piecz około 80 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odwiń boczek i ostudz.

Krok 6

Wierzch posmaruj mlekiem pomieszanym z żółtkiem. Możemy przykryć pergaminem, żeby bardzo się nie przyrumienił. Piecz około 30 min w temp 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek pieczony w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek pieczony w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek pieczony w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek pieczony w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek pieczony w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek pieczony w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek pieczony w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek pieczony w chlebie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej