Podudzia w słodko pikantnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzia w słodko pikantnej marynacie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 szczypty

3 łyżki

12 sztuk

2 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki (poza mięsem) łączymy ze sobą i intensywnie mieszamy.

Krok 2

Mięso nacieramy marynatą, wkładamy do woreczka foliowego i marynujemy co ok 3-4 godziny w lodówce.

Krok 3

Po marynowaniu mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1,5 godziny, z czego ostatnie 15 - 20 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej