Podudzia w słodko pikantnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzia w słodko pikantnej marynacie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 szczypty

3 łyżki

12 sztuk

2 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki (poza mięsem) łączymy ze sobą i intensywnie mieszamy.

Krok 2

Mięso nacieramy marynatą, wkładamy do woreczka foliowego i marynujemy co ok 3-4 godziny w lodówce.

Krok 3

Po marynowaniu mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1,5 godziny, z czego ostatnie 15 - 20 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej