Podudzia w słodko pikantnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzia w słodko pikantnej marynacie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 szczypty

3 łyżki

12 sztuk

2 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki (poza mięsem) łączymy ze sobą i intensywnie mieszamy.

Krok 2

Mięso nacieramy marynatą, wkładamy do woreczka foliowego i marynujemy co ok 3-4 godziny w lodówce.

Krok 3

Po marynowaniu mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1,5 godziny, z czego ostatnie 15 - 20 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzia w słodko pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej