
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 szczypty
3 łyżki
12 sztuk
2 sztuki
2 szczypty
2 szczypty
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki (poza mięsem) łączymy ze sobą i intensywnie mieszamy.
Krok 2
Mięso nacieramy marynatą, wkładamy do woreczka foliowego i marynujemy co ok 3-4 godziny w lodówce.
Krok 3
Po marynowaniu mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1,5 godziny, z czego ostatnie 15 - 20 minut bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej