
Składniki
500 gramów
3 łyżki
400 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić na gruszą kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni z olejem przesmażyć kawałki mięsa do zbrązowienia z dwóch stron. Po przesmażeniu mięso zdjąć z patelni.
Krok 3
Na tej samej patelni co smażyliśmy mięsko, przesmażyć cebulę i czosnek. Czosnek może być zmiażdżony w kawałku lub posiekany.
Krok 4
Po przesmażeniu cebuli wkładamy nasze wcześniej przesmażone mięso, a po chwili wymieszania składników dolewamy wino. Smażymy do chwili, aż wino nam odparuje. Gdy nam odparuje dodajemy, pokrojoną marchew, pomidory w postaci pasty lub rozdrobnionego pomidora, dodajemy cukier i przyprawy (oregano, tymianek, ziele, listek oraz cynamon). W zależności od pomidorów, jak za gęste to dolewamy ciepłej wody. Dusimy pod przykryciem przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie a sos zgęstnieje.
Krok 5
Makaron spaghetti gotujemy ok 10 minut wg opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu makaronu wyjmujemy na półmisek, układając na nim naszą gotową duszoną wołowinę z sosem i posypując serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej