Spaghetti z wołowiną duszoną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Spaghetti z wołowiną duszoną

Autor: Włodek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

400 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić na gruszą kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z olejem przesmażyć kawałki mięsa do zbrązowienia z dwóch stron. Po przesmażeniu mięso zdjąć z patelni.

Krok 3

Na tej samej patelni co smażyliśmy mięsko, przesmażyć cebulę i czosnek. Czosnek może być zmiażdżony w kawałku lub posiekany.

Krok 4

Po przesmażeniu cebuli wkładamy nasze wcześniej przesmażone mięso, a po chwili wymieszania składników dolewamy wino. Smażymy do chwili, aż wino nam odparuje. Gdy nam odparuje dodajemy, pokrojoną marchew, pomidory w postaci pasty lub rozdrobnionego pomidora, dodajemy cukier i przyprawy (oregano, tymianek, ziele, listek oraz cynamon). W zależności od pomidorów, jak za gęste to dolewamy ciepłej wody. Dusimy pod przykryciem przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie a sos zgęstnieje.

Krok 5

Makaron spaghetti gotujemy ok 10 minut wg opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu makaronu wyjmujemy na półmisek, układając na nim naszą gotową duszoną wołowinę z sosem i posypując serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z wołowiną duszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z wołowiną duszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z wołowiną duszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z wołowiną duszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z wołowiną duszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z wołowiną duszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z wołowiną duszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej