
Składniki
400 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Suszone pomidory przecedź (zachowaj olej) i pokrój w paseczki.

Krok 2
Mięso mielone podsmaż z cebulą na oleju z pomidorów, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.

Krok 3
Do mięsa dodaj pokrojone pomidory z puszki razem z sokiem oraz pomidory suszone.

Krok 4
Dodaj Knorr Fix Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Podawaj z makaronem. Takie włoskie danie serwuj posypane serem, np. parmezanem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z suszonymi pomidorami
Do makaronu we włoskim stylu zapewne nikogo przekonywać nie trzeba. Gości na naszych stołach równie często, jak klasyczne potrawy kuchni polskiej. Uwielbiamy pastę pod różnymi postaciami, a szczególnie gdy serwowana jest z aksamitnym sosem. Jeśli szukacie pomysłu na oryginalne danie rodem ze słonecznej Italii, skorzystajcie z naszego przepisu na spaghetti z suszonymi pomidorami. Potrawa ta łączy w sobie wszystko, co najważniejsze dla kuchni włoskiej – głęboki aromat oraz doskonały smak warzyw i mięsa wieprzowego. Obowiązkowym dodatkiem do makaronu są oczywiście przyprawy! Nie pozostaje nic innego, jak tylko poświęcić 30 minut na gotowanie i rozsmakować się we włoskim przepisie na makaron z suszonymi pomidorami. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Makaron z pomidorami suszonymi to idealne urozmaicenie menu miłośników aromatycznej kuchni włoskiej. Przepis przypadnie do gustu także tym z was, którzy szukają propozycji dań prostych i szybkich w przygotowaniu.
Na jaką okazję?
Spaghetti i suszone pomidory to kompozycja wprost idealna na obiad. O przepisie nie zapominajcie też podczas domowych imprez, spotkania z rodziną, czy kiedy chcecie przygotować szybką i pyszną ciepłą kolację.
Czy wiesz, że?
Klasyczne włoskie spaghetti to cienki makaron, obficie polany sosem i posypany serem. Dziś wersji tego dania jest bardzo wiele – występuje w odmianach mięsnych, jak nasze spaghetti z suszonymi pomidorami, ale także wegetariańskich.
Dla urozmaicenia:
Nasz przepis na makaron z suszonymi pomidorami to gwarancja nie tylko wyjątkowego smaku potrawy, ale także jej wyglądu. Aby podkreślić włoski charakter dania, możesz ozdobić spaghetti liśćmi świeżej bazylii.