• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Sos boloński do spaghetti
Sos boloński do spaghetti
Pikantne penne bolognese
Pikantne penne bolognese
Sos boloński do spaghetti - VIDEO
Sos boloński do spaghetti - VIDEO
Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami
Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Makarony
  • Spaghetti
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami

Spaghetti z suszonymi pomidorami

Autor: Piotr Murawski
Spaghetti z suszonymi pomidorami
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 4 osoby4
24
Oceń przepis jako pierwszy
527
76
WYDRUKUJ
331 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
467 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • mielone mięso wieprzowe
    400 g
  • makaron spaghetti
    300 g
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
    1 opak.
  • pomidory z puszki
    400 g
  • suszone pomidory w oleju
    100 g
  • cebula
    1 szt.
  • woda
    0,5 szklanki
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  – krok 1
    Krok 1
    Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Suszone pomidory przecedź (zachowaj olej) i pokrój w paseczki.
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  – krok 2
    Krok 2
    Mięso mielone podsmaż z cebulą na oleju z pomidorów, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  – krok 3
    Krok 3
    Do mięsa dodaj pokrojone pomidory z puszki razem z sokiem oraz pomidory suszone.
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  – krok 4
    Krok 4
    Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Podawaj z makaronem. Takie włoskie danie serwuj posypane serem, np. parmezanem.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
szybki obiad z makaronudania z suszonych pomidorówWARZYWAmięsoDANIA GŁÓWNEcebulaPOMIDORYKUCHNIA WŁOSKAmakaronmakaronMAKARON Z MIĘSEMPROSTY PRZEPISSPAGHETTIobiadMAKARON Z SOSEM POMIDOROWYMMAKARON Z MIĘSEM MIELONYMSZYBKI OBIADOBIAD Z MIĘSA MIELONEGOOBIAD Z MAKARONEMFRISCOpomysł na obiad
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemNaturalnie smaczne Spaghetti Bolognese KnorrREKLAMANaturalnie smaczne Spaghetti Bolognese KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemNaturalnie smaczne Spaghetti Bolognese KnorrREKLAMANaturalnie smaczne Spaghetti Bolognese KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (76)
avatar
Izolda KlukowskaOdpowiedz19.09.2019
sos przepyszny!!!
Maja LegutkoOdpowiedz6.09.2016
Działanie antyrakowe mają też normalne pomidory i wiele innych potraw. A zdecydowanie lepsze do Spaghetti są świeże pomidory obrane w kawałkach :)
Barbara MusialOdpowiedz6.09.2016
Naprawde polecam suszone pomidory niemalze do kazdego dania.Sa smaczne, odzywcze i maja dzialanie antyrakowe!!! Smacznego :)
Antoni PukosOdpowiedz6.01.2015
No dobrze. Każdy robi -co lubi nie zawsze to musi być do jedzenia.
Marrick JustOdpowiedz5.01.2015
Przenica jest trujaca. Ludzie w ogole nie powinni jej jesc.
Sylwester LasotaOdpowiedz5.01.2015
Mamalyga wloska jak po mafijnej strzelaninie na ulicach palermo.
Grzegorz KwasnyOdpowiedz5.01.2015
Molto gustoso
Dino TrentinOdpowiedz5.01.2015
Ale nie ma jajek w spaghetti, tylko woda i mąka z pszeniczy durum :)
Jadwiga AmbroziakOdpowiedz5.01.2015
ha ha dobre
Dino TrentinOdpowiedz5.01.2015
Nie prawda...
Wojtek ŁozińskiOdpowiedz5.01.2015
uczta się sami ja już po kursie
Antoni PukosOdpowiedz5.01.2015
Każdy Włoch, który dotknął i zasmakował polskich pierogów już nie wróci do włoskiej spagetti i pizzy też nie!!!.
Marrick JustOdpowiedz5.01.2015
Najpierw podziekujmy Chinczykom za makaron (ryzowy), a potem Wlochom za dodanie do niego jajek...
Danuta DomańskaOdpowiedz4.01.2015
Najlepsze na świecie spaghetti carbonara robi moja synowa Alla :) Mniam :)
Gustaw Edward PkiOdpowiedz4.01.2015
PLAGIAT- " Boska jest kuchnia włoska" i oczywiście że z suszonymi pomidorami. Sam robię , sam jem !
Maria HorkyOdpowiedz4.01.2015
Ale bez suszonych pomidorów, wolę świeże lub z puszki!
Renia GodekOdpowiedz4.01.2015
Spaghetti mogłabym jeść wiadrami
Andrzej KowszynOdpowiedz4.01.2015
Wolę golonkę w kapuście.....
Sławek ŻywiołOdpowiedz4.01.2015
antipasto
Sławek ŻywiołOdpowiedz4.01.2015
parmigiano,lasagna....
Dorota JuszkiewiczOdpowiedz4.01.2015
jadłabym...
Alina GalanciakOdpowiedz4.01.2015
Ummmmm, nie da się odchudzać mając Fb. Tak dobrze żarło i zdechło. Dzięki.
Jan GoszOdpowiedz4.01.2015
Ja maze o wloszech i sogfi na plazy.no i ale luja i do przodu.....
Robert SokółOdpowiedz4.01.2015
"Dziękujemy Włochom za Spaghetti" błąd winno być Dziękujemy Chińczykom za Spaghetti to Marco Polo przywiózł z Chin makaron do Włoch
Marek BarańskiOdpowiedz4.01.2015
a dlaczego nie z suszonymi grzybami?
Anna WalterOdpowiedz4.01.2015
Nie lubir suszonych pomidorw
Emil KauwaOdpowiedz4.01.2015
Makaron wloski się chowa przy makaronie zwłasnej roboty
Andrzej ZoltanskiOdpowiedz4.01.2015
y
Bogusław TillOdpowiedz4.01.2015
Już to polubiłem
Sławomir BednarekOdpowiedz4.01.2015
spaghetti - mi piace molto...
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Sos bolognese, nie tylko do spaghetti
Sos bolognese, nie tylko do spaghetti
Przygotuj przekąski z suszonymi pomidorami
Przygotuj przekąski z suszonymi pomidorami
Top 15 spaghetti we włoskim stylu
Top 15 spaghetti we włoskim stylu
Pasta - temat długi, jak najdłuższa nitka spaghetti
Pasta - temat długi, jak najdłuższa nitka spaghetti
Spaghetti z suszonymi pomidorami
avatar

Bolognese inspiruje. Do klasycznego przepisu dodaliśmy suszone pomidory. Spróbujcie jak pysznie smakuje.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

24
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby