Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

300 gramów

250 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mięsa mielonego, jajka oraz odciśniętej bułki wyrób jednolitą masę, dopraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Formuj nieduże, okrągłe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku a dente i odcedź.

Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Do garnka wlej Sos śmietanowo-pomidorowy Knorr, dodaj usmażone pulpeciki i duś je 5 minut. Makaron wyłóż na talerz, na środku ułóż pulpeciki i polej całość sosem.

Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej