Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
300 gramów
250 mililitrów
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mięsa mielonego, jajka oraz odciśniętej bułki wyrób jednolitą masę, dopraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Formuj nieduże, okrągłe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku a dente i odcedź.

Krok 3
Do garnka wlej Sos śmietanowo-pomidorowy Knorr, dodaj usmażone pulpeciki i duś je 5 minut. Makaron wyłóż na talerz, na środku ułóż pulpeciki i polej całość sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































