Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym
łatwe
8 osób zapisało
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
1 łyżeczka
3 łyżki
200 gramów
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mięsa mielonego, jajka oraz odciśniętej bułki wyrób jednolitą masę, dopraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Formuj nieduże, okrągłe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku a dente i odcedź.
Krok 3
Do garnka wlej Sos śmietanowo-pomidorowy Knorr, dodaj usmażone pulpeciki i duś je 5 minut. Makaron wyłóż na talerz, na środku ułóż pulpeciki i polej całość sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej