Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
300 gramów
120 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj spaghetti i ułóż na lekko naoliwionej patelni Delimano. Podlej 2 łyżkami wody i skrop Delikatem.
Krok 2
Pokrój ser na plasterki i rozłóż na makaronie. Przykryj i smaż na niewielkim ogniu, aż spód lekko się zrumieni.
Krok 3
Na małej suchej patelni upraż małą garść orzeszków pinii. Zagrzany makaron z rozpuszczonym serem posyp piniami i szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej