Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

300 gramów

120 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti i ułóż na lekko naoliwionej patelni Delimano. Podlej 2 łyżkami wody i skrop Delikatem.

Krok 2

Pokrój ser na plasterki i rozłóż na makaronie. Przykryj i smaż na niewielkim ogniu, aż spód lekko się zrumieni.

Krok 3

Na małej suchej patelni upraż małą garść orzeszków pinii. Zagrzany makaron z rozpuszczonym serem posyp piniami i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej