Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

300 gramów

120 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti i ułóż na lekko naoliwionej patelni Delimano. Podlej 2 łyżkami wody i skrop Delikatem.

Krok 2

Pokrój ser na plasterki i rozłóż na makaronie. Przykryj i smaż na niewielkim ogniu, aż spód lekko się zrumieni.

Krok 3

Na małej suchej patelni upraż małą garść orzeszków pinii. Zagrzany makaron z rozpuszczonym serem posyp piniami i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej