Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
300 gramów
120 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj spaghetti i ułóż na lekko naoliwionej patelni Delimano. Podlej 2 łyżkami wody i skrop Delikatem.
Krok 2
Pokrój ser na plasterki i rozłóż na makaronie. Przykryj i smaż na niewielkim ogniu, aż spód lekko się zrumieni.
Krok 3
Na małej suchej patelni upraż małą garść orzeszków pinii. Zagrzany makaron z rozpuszczonym serem posyp piniami i szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej