Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

120 gramów

2 sztuki

30 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti i ułóż na lekko naoliwionej patelni Delimano. Podlej 2 łyżkami wody i skrop Delikatem.

Krok 2

Pokrój ser na plasterki i rozłóż na makaronie. Przykryj i smaż na niewielkim ogniu, aż spód lekko się zrumieni.

Krok 3

Na małej suchej patelni upraż małą garść orzeszków pinii. Zagrzany makaron z rozpuszczonym serem posyp piniami i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej