Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy ze skórki. Kroimy na 4-5 kawałków, a następnie na cienkie plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na łyżce masła. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do czasu aż pieczarki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Cukinię kroimy na pół, wydrążamy miękki miąższ i każdą połówkę dzielimy na 2 części, a następnie kroimy w plasterki. Na głębokiej patelni rozpuszczamy pozostałe masło i przesmażamy ma nim przez 2-3 minuty ugotowaną kaszę.

Krok 3

Dodajemy posiekaną cukinię i smażymy 5 minut, po czym dorzucamy pieczarki. Wlewamy fix do spaghetti, przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 5

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem łyżki oliwy, odcedzamy. Gorący nakładamy na talerz. Polewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej