Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy ze skórki. Kroimy na 4-5 kawałków, a następnie na cienkie plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na łyżce masła. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do czasu aż pieczarki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Cukinię kroimy na pół, wydrążamy miękki miąższ i każdą połówkę dzielimy na 2 części, a następnie kroimy w plasterki. Na głębokiej patelni rozpuszczamy pozostałe masło i przesmażamy ma nim przez 2-3 minuty ugotowaną kaszę.

Krok 3

Dodajemy posiekaną cukinię i smażymy 5 minut, po czym dorzucamy pieczarki. Wlewamy fix do spaghetti, przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 5

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem łyżki oliwy, odcedzamy. Gorący nakładamy na talerz. Polewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej