
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
6 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obieramy ze skórki. Kroimy na 4-5 kawałków, a następnie na cienkie plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na łyżce masła. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do czasu aż pieczarki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Cukinię kroimy na pół, wydrążamy miękki miąższ i każdą połówkę dzielimy na 2 części, a następnie kroimy w plasterki. Na głębokiej patelni rozpuszczamy pozostałe masło i przesmażamy ma nim przez 2-3 minuty ugotowaną kaszę.
Krok 3
Dodajemy posiekaną cukinię i smażymy 5 minut, po czym dorzucamy pieczarki. Wlewamy fix do spaghetti, przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 5
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem łyżki oliwy, odcedzamy. Gorący nakładamy na talerz. Polewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































