Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy ze skórki. Kroimy na 4-5 kawałków, a następnie na cienkie plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na łyżce masła. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do czasu aż pieczarki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Cukinię kroimy na pół, wydrążamy miękki miąższ i każdą połówkę dzielimy na 2 części, a następnie kroimy w plasterki. Na głębokiej patelni rozpuszczamy pozostałe masło i przesmażamy ma nim przez 2-3 minuty ugotowaną kaszę.

Krok 3

Dodajemy posiekaną cukinię i smażymy 5 minut, po czym dorzucamy pieczarki. Wlewamy fix do spaghetti, przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 5

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem łyżki oliwy, odcedzamy. Gorący nakładamy na talerz. Polewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti „bolońskie” dla wegetarian - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej