Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
400 mililitrów
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa (bakłażana, pomidory, paprykę) umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2
Do podsmażonego czosnku dodaj warzywa, pokrojone oliwki i kapary.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i tymiankiem. Następnie wlej na patelnię.

Krok 4
Dodaj ugotowany al dente makaron i posyp startym serem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej