Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
400 mililitrów
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa (bakłażana, pomidory, paprykę) umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2
Do podsmażonego czosnku dodaj warzywa, pokrojone oliwki i kapary.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i tymiankiem. Następnie wlej na patelnię.

Krok 4
Dodaj ugotowany al dente makaron i posyp startym serem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej