Spaghetti z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z suszonymi pomidorami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu. Odcedzamy.

Krok 2

Rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy lekko na niej posiekane pomidory, czosnek i posiekaną bazylię. Następnie dodajemy makaron oraz pokruszoną kosteczkę czosnkową i podgrzewamy 1-2 minuty cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Serwujemy od razu, każdą porcję posypujemy parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej