
Składniki
3 łyżki
500 gramów
10 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu. Odcedzamy.
Krok 2
Rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy lekko na niej posiekane pomidory, czosnek i posiekaną bazylię. Następnie dodajemy makaron oraz pokruszoną kosteczkę czosnkową i podgrzewamy 1-2 minuty cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
Serwujemy od razu, każdą porcję posypujemy parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej