Spaghetti z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z suszonymi pomidorami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu. Odcedzamy.

Krok 2

Rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy lekko na niej posiekane pomidory, czosnek i posiekaną bazylię. Następnie dodajemy makaron oraz pokruszoną kosteczkę czosnkową i podgrzewamy 1-2 minuty cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Serwujemy od razu, każdą porcję posypujemy parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej