Spaghetti z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z suszonymi pomidorami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu. Odcedzamy.

Krok 2

Rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy lekko na niej posiekane pomidory, czosnek i posiekaną bazylię. Następnie dodajemy makaron oraz pokruszoną kosteczkę czosnkową i podgrzewamy 1-2 minuty cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Serwujemy od razu, każdą porcję posypujemy parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej