Warzywne spaghetti bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne spaghetti bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso, następnie umyj warzywa i również je zmiel.

Krok 2

Do rozgrzanego garnka wrzuć zmielone mięso i podsmaż.

Krok 3

Dodaj zmielone warzywa i duś całość przez około 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do gotujacych się warzyw z mięsem.

Krok 5

Ugotuj makaron i podawaj z przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne spaghetti bolognese    Warzywne spaghetti bolognese

Zmiel mięso, następnie umyj warzywa i również je zmiel.