Warzywne spaghetti bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne spaghetti bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso, następnie umyj warzywa i również je zmiel.

Krok 2

Do rozgrzanego garnka wrzuć zmielone mięso i podsmaż.

Krok 3

Dodaj zmielone warzywa i duś całość przez około 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do gotujacych się warzyw z mięsem.

Krok 5

Ugotuj makaron i podawaj z przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne spaghetti bolognese    Warzywne spaghetti bolognese

Zmiel mięso, następnie umyj warzywa i również je zmiel.