Warzywne spaghetti bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne spaghetti bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso, następnie umyj warzywa i również je zmiel.

Krok 2

Do rozgrzanego garnka wrzuć zmielone mięso i podsmaż.

Krok 3

Dodaj zmielone warzywa i duś całość przez około 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do gotujacych się warzyw z mięsem.

Krok 5

Ugotuj makaron i podawaj z przygotowanym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne spaghetti bolognese     - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne spaghetti bolognese    Warzywne spaghetti bolognese

Zmiel mięso, następnie umyj warzywa i również je zmiel.