
Składniki
500 gramów
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiel mięso, następnie umyj warzywa i również je zmiel.
Krok 2
Do rozgrzanego garnka wrzuć zmielone mięso i podsmaż.
Krok 3
Dodaj zmielone warzywa i duś całość przez około 5 minut na wolnym ogniu.
Krok 4
Przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do gotujacych się warzyw z mięsem.
Krok 5
Ugotuj makaron i podawaj z przygotowanym sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywne spaghetti bolognese
Zmiel mięso, następnie umyj warzywa i również je zmiel.