PRZEPISY.PL

Warzywa w sosie bolognese z dodatkiem mascarpone tworzą wyjątkową udaną kompozycję smaków.

Spaghetti bolognese z warzywami - autor: przepisy.pl

Spaghetti bolognese z warzywami

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
810
osób dodało do Mniamlisty
810
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej2 łyżki
  • ser mascarpone1 łyżka
  • woda250 ml
Spaghetti bolognese z warzywami – krok 1

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju do momentu, gdy zrobi się sypkie. Dolej 250 ml wody i zagotuj.
Spaghetti bolognese z warzywami – krok 2

Krok 2

Przygotuj zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr do mięsa zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Następnie dodaj do mięsa i dokładnie wymieszaj.
Spaghetti bolognese z warzywami – krok 3

Krok 3

Ugotuj makaron spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Następnie zahartuj go zimną wodą na durszlaku.
Spaghetti bolognese z warzywami – krok 4

Krok 4

Oczyść warzywa, umyj i pokrój w małą kostkę. Dodaj do sosu i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 5 - 8 minut.
Spaghetti bolognese z warzywami – krok 5

Krok 5

Podawaj spaghetti z sosem, posypane startym parmezanem. Możesz dodać do sosu również 1 łyżkę sera mascarpone i doprawić go do smaku pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Spaghetti Bolognese KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

291
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
166
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
25
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
102
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe