Spaghetti bolognese z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
1024 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

361 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

175 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju do momentu, gdy zrobi się sypkie. Dolej 250 ml wody i zagotuj.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 1

Krok 2

Przygotuj zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr do mięsa zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Następnie dodaj do mięsa i dokładnie wymieszaj.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Następnie zahartuj go zimną wodą na durszlaku.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 3

Krok 4

Oczyść warzywa, umyj i pokrój w małą kostkę. Dodaj do sosu i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 5 - 8 minut.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 4

Krok 5

Podawaj spaghetti z sosem, posypane startym parmezanem. Możesz dodać do sosu również 1 łyżkę sera mascarpone i doprawić go do smaku pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • iwona rogalska

    iwona rogalska , 07.06.2016

    no faktycznie nie znam człowieka, który nie lubi spaghetti. ja zawsze robiłam własnej roboty sos, ale raz poszłam do koleżanki i ona powiedziała, ze kupuje po prostu i nie bawi się w gotowanie. spróbowałam z primo gusto i wiem o czym mówiła. mojej rodzinie samkuje, a ja jestem zadowolona, że mam naturalny sos na wyciagniecie reki;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti bolognese z warzywamiSpaghetti bolognese z warzywami

Któż z nas nie lubi spaghetti? Włoskie danie na bazie makaronowych nitek jest chyba jednym z najpopularniejszych na całym świecie. Spaghetti przywędrowało do nas z Włoch, gdzie pierwszy raz przyrządzono je w… jedenastym wieku! To aż tysiąc lat temu. Mimo to, potrawa wciąż znajduje się w kartach dań prawie każdej restauracji na całym świecie i nic nie zapowiada, żeby w najbliższym czasie miała się nam znudzić. Spaghetti jest proste i ekspresowe w przygotowaniu. Wystarczy, że podsmażysz dowolny rodzaj mięsa mielonego na oleju, podlejesz wodą i zagotujesz. Potem dodaj sos pomidorowy i wymieszaj. Jeśli chcesz odejść od tradycyjnej receptury, możesz wrzucić do sosu warzywa, na przykład cukinię lub paprykę. Pamiętaj też, że makaron musi być ugotowany al dente – to sekret pysznego spaghetti. Podawaj na gorąco, ze startym parmezanem.