Spaghetti bolognese z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
1023 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

209 osób wydrukowało

Pobierz pdf

357 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

175 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju do momentu, gdy zrobi się sypkie. Dolej 250 ml wody i zagotuj.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 1

Krok 2

Przygotuj zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr do mięsa zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Następnie dodaj do mięsa i dokładnie wymieszaj.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Następnie zahartuj go zimną wodą na durszlaku.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 3

Krok 4

Oczyść warzywa, umyj i pokrój w małą kostkę. Dodaj do sosu i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 5 - 8 minut.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 4

Krok 5

Podawaj spaghetti z sosem, posypane startym parmezanem. Możesz dodać do sosu również 1 łyżkę sera mascarpone i doprawić go do smaku pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba.

Spaghetti bolognese z warzywami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • iwona rogalska

    iwona rogalska , 07.06.2016

    no faktycznie nie znam człowieka, który nie lubi spaghetti. ja zawsze robiłam własnej roboty sos, ale raz poszłam do koleżanki i ona powiedziała, ze kupuje po prostu i nie bawi się w gotowanie. spróbowałam z primo gusto i wiem o czym mówiła. mojej rodzinie samkuje, a ja jestem zadowolona, że mam naturalny sos na wyciagniecie reki;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti bolognese z warzywamiSpaghetti bolognese z warzywami

Któż z nas nie lubi spaghetti? Włoskie danie na bazie makaronowych nitek jest chyba jednym z najpopularniejszych na całym świecie. Spaghetti przywędrowało do nas z Włoch, gdzie pierwszy raz przyrządzono je w… jedenastym wieku! To aż tysiąc lat temu. Mimo to, potrawa wciąż znajduje się w kartach dań prawie każdej restauracji na całym świecie i nic nie zapowiada, żeby w najbliższym czasie miała się nam znudzić. Spaghetti jest proste i ekspresowe w przygotowaniu. Wystarczy, że podsmażysz dowolny rodzaj mięsa mielonego na oleju, podlejesz wodą i zagotujesz. Potem dodaj sos pomidorowy i wymieszaj. Jeśli chcesz odejść od tradycyjnej receptury, możesz wrzucić do sosu warzywa, na przykład cukinię lub paprykę. Pamiętaj też, że makaron musi być ugotowany al dente – to sekret pysznego spaghetti. Podawaj na gorąco, ze startym parmezanem.