
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 kilograma
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy zrobi się sypkie.

Krok 2
Oczyść warzywa i pokrój je w małą kostkę, po czym dodaj do mięsa.

Krok 3
Całość zalej sosem Knorr i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku pieprzem, oregano i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 4
Podawaj danie z makaronem spaghetti, posypane parmezanem i udekorowane listkami bazylii.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoski dla początkujących
Za tą tajemniczo brzmiącą nazwą przepisu stoi potrawa, której przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu. Włoski dla początkujących to danie zaczerpnięte z kuchni słonecznej Italii. Tak jak inne potrawy rodem z Włoch, pachnie pomidorami, bazylią i parmezanem. Skoro ten włoski jest dla początkujących, to oznacza to, że nie musisz mieć wielkich umiejętności kucharskich, aby przygotować smaczne danie. Poradzi sobie z nim każdy, nawet ktoś stawiający pierwsze kroki w sztuce kulinarnej. Obowiązkowo należy użyć makaronu spaghetti. Ugotowane al dente w dużej ilości osolonego wrzutki nitki polej sosem przygotowanym na bazie doskonale wszystkim sosu bolońskiego. Oryginalności danie dodają świeże warzywa – bakłażan, cukinia i papryka, które przywołają smaki lata. Całość nie objedzie się także bez czosnku, ziół i oliwy z oliwek. Na koniec oprócz makaron cieniutkimi plasterkami sera parmezan. Jeśli tworzysz też butelkę czerwonego wina, obiadowy makaron, stanie się daniem na romantyczną kolację.