Włoski dla początkujących przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski dla początkujących

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy zrobi się sypkie.

Włoski dla początkujących - Krok 1

Krok 2

Oczyść warzywa i pokrój je w małą kostkę, po czym dodaj do mięsa.

Włoski dla początkujących - Krok 2

Krok 3

Całość zalej sosem Knorr i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku pieprzem, oregano i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Włoski dla początkujących - Krok 3

Krok 4

Podawaj danie z makaronem spaghetti, posypane parmezanem i udekorowane listkami bazylii.

Włoski dla początkujących - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • iwona rogalska

    iwona rogalska , 08.06.2016

    O tak, potrawy włoskie sa aromatyczne i zawsze dobrze doprawione. Problem polega według mnie na tym, że trudno kupić porzadny makaron, albo włoski sos. Nie mówie tu o tanich podróbkach rodem z Biedronki tylko o smakowitych włoskich sosach z włoskich składników.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoski dla początkującychWłoski dla początkujących

Za tą tajemniczo brzmiącą nazwą przepisu stoi potrawa, której przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu. Włoski dla początkujących to danie zaczerpnięte z kuchni słonecznej Italii. Tak jak inne potrawy rodem z Włoch, pachnie pomidorami, bazylią i parmezanem. Skoro ten włoski jest dla początkujących, to oznacza to, że nie musisz mieć wielkich umiejętności kucharskich, aby przygotować smaczne danie. Poradzi sobie z nim każdy, nawet ktoś stawiający pierwsze kroki w sztuce kulinarnej. Obowiązkowo należy użyć makaronu spaghetti. Ugotowane al dente w dużej ilości osolonego wrzutki nitki polej sosem przygotowanym na bazie doskonale wszystkim sosu bolońskiego. Oryginalności danie dodają świeże warzywa – bakłażan, cukinia i papryka, które przywołają smaki lata. Całość nie objedzie się także bez czosnku, ziół i oliwy z oliwek. Na koniec oprócz makaron cieniutkimi plasterkami sera parmezan. Jeśli tworzysz też butelkę czerwonego wina, obiadowy makaron, stanie się daniem na romantyczną kolację.