Włoski dla początkujących przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski dla początkujących

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy zrobi się sypkie.

Włoski dla początkujących - Krok 1

Krok 2

Oczyść warzywa i pokrój je w małą kostkę, po czym dodaj do mięsa.

Włoski dla początkujących - Krok 2

Krok 3

Całość zalej sosem Knorr i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku pieprzem, oregano i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Włoski dla początkujących - Krok 3

Krok 4

Podawaj danie z makaronem spaghetti, posypane parmezanem i udekorowane listkami bazylii.

Włoski dla początkujących - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • iwona rogalska

    iwona rogalska , 08.06.2016

    O tak, potrawy włoskie sa aromatyczne i zawsze dobrze doprawione. Problem polega według mnie na tym, że trudno kupić porzadny makaron, albo włoski sos. Nie mówie tu o tanich podróbkach rodem z Biedronki tylko o smakowitych włoskich sosach z włoskich składników.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoski dla początkującychWłoski dla początkujących

Za tą tajemniczo brzmiącą nazwą przepisu stoi potrawa, której przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu. Włoski dla początkujących to danie zaczerpnięte z kuchni słonecznej Italii. Tak jak inne potrawy rodem z Włoch, pachnie pomidorami, bazylią i parmezanem. Skoro ten włoski jest dla początkujących, to oznacza to, że nie musisz mieć wielkich umiejętności kucharskich, aby przygotować smaczne danie. Poradzi sobie z nim każdy, nawet ktoś stawiający pierwsze kroki w sztuce kulinarnej. Obowiązkowo należy użyć makaronu spaghetti. Ugotowane al dente w dużej ilości osolonego wrzutki nitki polej sosem przygotowanym na bazie doskonale wszystkim sosu bolońskiego. Oryginalności danie dodają świeże warzywa – bakłażan, cukinia i papryka, które przywołają smaki lata. Całość nie objedzie się także bez czosnku, ziół i oliwy z oliwek. Na koniec oprócz makaron cieniutkimi plasterkami sera parmezan. Jeśli tworzysz też butelkę czerwonego wina, obiadowy makaron, stanie się daniem na romantyczną kolację.