Tortilla z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z bakłażanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
392 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój na plasterki, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, po czym odstaw na 10 minut.

Tortilla z bakłażanem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i przysmaż na oliwie. Następnie wrzuć osuszone plastry bakłażanów. Przysmaż je na złoty kolor.

Tortilla z bakłażanem - Krok 2

Krok 3

Ubij lekko jajka dodając Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.

Tortilla z bakłażanem - Krok 3

Krok 4

Dodaj do nich krążki cebuli i bakłażanów.

Tortilla z bakłażanem - Krok 4

Krok 5

Masę jajeczną smaż około 5 minut z każdej strony. Następnie pokrój w trójkąty. Podawaj na zimno.

Tortilla z bakłażanem - Krok 5

Krok 6

Posyp niewielką ilością soli morskiej.

Tortilla z bakłażanem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z bakłażanemTortilla z bakłażanem

Tortilla to klasyczna hiszpańska potrawa, której bazę stanowią jajka. Zwykle przygotowuje się ją z dodatkiem ziemniaków, z tego przepisu dowiesz się jednak, jak przyrządzić to danie w nowej odsłonie. Jako jego główny składnik wykorzystaj bakłażana pokrojonego w plasterki. Dopraw go przyprawą uniwersalną i odstaw na kilka minut, dzięki czemu nabierze wyrazistego smaku. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, następnie dodaj bakłażana. Jajka delikatnie ubij w misce i wymieszaj z fixem. Umieść w niej również usmażone wcześniej składniki, następnie smaż całość na złoty kolor z każdej strony. Użyj w tym celu patelni o dużej średnicy. Gotową tortillę podziel na trójkąty i podawaj, kiedy wystygnie. Jako dodatek do niej możesz wykorzystać gęsty sos pomidorowy, przyprawiony drobno posiekanymi natkami świeżych ziół oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zobacz, jak proste będzie przygotowanie smacznego tapas z naszym przepisem. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu.