Składniki
300 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
100 gramów
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka oczyść z błonek, opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Następnie pokrój w cienkie paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, świeżo mielonym pieprzu i oleju. Gotowego kurczaka podsmaż na patelni na rumiany kolor.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a papryczkę chili posiekaj. Dodaj czarną fasolę i podsmaż je razem z mięsem.
Krok 4
Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.
Krok 5
Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.
Krok 6
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz, posyp serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantne burrito z kurczakiem
Dziki Zachód. Kaktusy. Saloon i ... burrito z kurczakiem. Czujecie ten klimat? Jeżeli tak, już teraz możecie odtworzyć go we własnym domu.
Dla kogo?
Przepisem na burrito z kurczakiem zainteresują się osoby przepadające za kuchnią meksykańską. Sięgną po niego też ci, którzy nie wyobrażają sobie potraw bez ostrości i przypraw.
Na jaką okazję?
Burrito z kurczakiem świetnie pasuje nie tylko na obiad, ale też na kolację. Można przyrządzać je zarówno na co dzień, jak i od święta. Dlaczego? Bo jest pyszne, oryginalne i na długo zaspokaja głód.
Czy wiesz, że?
Bardzo ważnym elementem w przypadku przepisu na burrito z kurczakiem jest tortilla. To rodzaj okrągłego placka o średnicy od 6 do nawet 30 cm. Robi się go z mąki kukurydzianej lub pszennej.
Dla urozmaicenia
Już wiesz, jak zrobić burrito z kurczakiem, ale pamiętaj, że kurczaka w przepisie na burrito można bez problemu zastąpić innym nadzieniem: wołowiną, wieprzowiną, indykiem. Niech zdecydują kubki smakowe! Warto mieć też w zanadrzu salsę pomidorową. Z nią burrito smakuje tak, że palce lizać!