
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
100 gramów
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka oczyść z błonek, opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem.

Krok 2
Następnie pokrój w cienkie paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, świeżo mielonym pieprzu i oleju. Gotowego kurczaka podsmaż na patelni na rumiany kolor.

Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, a papryczkę chili posiekaj. Dodaj czarną fasolę i podsmaż je razem z mięsem.

Krok 4
Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Krok 5
Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Krok 6
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie powstały farsz, posyp serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantne burrito z kurczakiem
Dziki Zachód. Kaktusy. Saloon i ... burrito z kurczakiem. Czujecie ten klimat? Jeżeli tak, już teraz możecie odtworzyć go we własnym domu.
Dla kogo?
Przepisem na burrito z kurczakiem zainteresują się osoby przepadające za kuchnią meksykańską. Sięgną po niego też ci, którzy nie wyobrażają sobie potraw bez ostrości i przypraw.
Na jaką okazję?
Burrito z kurczakiem świetnie pasuje nie tylko na obiad, ale też na kolację. Można przyrządzać je zarówno na co dzień, jak i od święta. Dlaczego? Bo jest pyszne, oryginalne i na długo zaspokaja głód.
Czy wiesz, że?
Bardzo ważnym elementem w przypadku przepisu na burrito z kurczakiem jest tortilla. To rodzaj okrągłego placka o średnicy od 6 do nawet 30 cm. Robi się go z mąki kukurydzianej lub pszennej.
Dla urozmaicenia
Już wiesz, jak zrobić burrito z kurczakiem, ale pamiętaj, że kurczaka w przepisie na burrito można bez problemu zastąpić innym nadzieniem: wołowiną, wieprzowiną, indykiem. Niech zdecydują kubki smakowe! Warto mieć też w zanadrzu salsę pomidorową. Z nią burrito smakuje tak, że palce lizać!