Burrito z kurczakiem
i serem cheddar po meksykańsku
łatwe
484 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
4 sztuki
1 sztuka
100 gramów
0.5 szklanki
50 mililitrów
300 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dodaj do usmażonego mięsa, następnie dorzuć fasolę. Całość smaż jeszcze około 4 minut.

Krok 3
Fix Knorr Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Krok 4
Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Krok 5
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie farsz, posyp startym serem i zawiń jak krokiety, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chili con carne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej