Burrito z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z kurczakiem

i serem cheddar po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

911 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

262 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

378 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

50 mililitrów

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.

Burrito z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dodaj do usmażonego mięsa, następnie dorzuć fasolę. Całość smaż jeszcze około 4 minut.

Burrito z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Burrito z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie farsz, posyp startym serem i zawiń jak krokiety, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z kurczakiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Robert Pawlik

    Robert Pawlik , 31.10.2015

    raz jadłem i daremnie i od tego czasu jestem molestowany

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Truflowy krem z selera
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej