Burrito z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z kurczakiem

i serem cheddar po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
952 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

308 osób wydrukowało

Pobierz pdf

528 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

50 mililitrów

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.

Burrito z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dodaj do usmażonego mięsa, następnie dorzuć fasolę. Całość smaż jeszcze około 4 minut.

Burrito z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Burrito z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie farsz, posyp startym serem i zawiń jak krokiety, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z kurczakiem - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Bercik

    Bercik , 29.05.2021

    Lekko zmodyfikowałem ale wyszło świetnie. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Pawlik

    Robert Pawlik , 31.10.2015

    raz jadłem i daremnie i od tego czasu jestem molestowany

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczone papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito z kurczakiemBurrito z kurczakiem

Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.