Burrito z kurczakiem
i serem cheddar po meksykańsku
łatwe
531 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
4 sztuki
1 sztuka
100 gramów
0.5 szklanki
50 mililitrów
300 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dodaj do usmażonego mięsa, następnie dorzuć fasolę. Całość smaż jeszcze około 4 minut.

Krok 3
Fix Knorr Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Krok 4
Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Krok 5
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie farsz, posyp startym serem i zawiń jak krokiety, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Burrito z kurczakiem

