Burrito z kurczakiem

i serem cheddar po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

889 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

352 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

50 mililitrów

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.

Burrito z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dodaj do usmażonego mięsa, następnie dorzuć fasolę. Całość smaż jeszcze około 4 minut.

Burrito z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Burrito z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nie farsz, posyp startym serem i zawiń jak krokiety, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z kurczakiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Robert Pawlik

    Robert Pawlik

    raz jadłem i daremnie i od tego czasu jestem molestowany

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej