
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20 plastrów
1 łyżeczka
3 łyżki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź, po czym osusz.
Krok 2
Krewetki układaj na plasterkach boczku, zawijaj go i spinaj wykałaczką.
Krok 3
Z cytryny wyciśnij sok i połową płynu polej krewetki, posyp papryką oraz oprósz solą.
Krok 4
Krewetki w boczku wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 3 minuty z każdej strony.
Krok 5
Do reszty soku z cytryny dodaj ketchup, tabasco, chrzan oraz pozostałą sól. Wszystko wymieszaj i podawaj jako sos do krewetek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej