Krewetki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 plastrów

1 łyżeczka

3 łyżki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź, po czym osusz.

Krok 2

Krewetki układaj na plasterkach boczku, zawijaj go i spinaj wykałaczką.

Krok 3

Z cytryny wyciśnij sok i połową płynu polej krewetki, posyp papryką oraz oprósz solą.

Krok 4

Krewetki w boczku wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 3 minuty z każdej strony.

Krok 5

Do reszty soku z cytryny dodaj ketchup, tabasco, chrzan oraz pozostałą sól. Wszystko wymieszaj i podawaj jako sos do krewetek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej