
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20 plastrów
1 łyżeczka
3 łyżki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź, po czym osusz.
Krok 2
Krewetki układaj na plasterkach boczku, zawijaj go i spinaj wykałaczką.
Krok 3
Z cytryny wyciśnij sok i połową płynu polej krewetki, posyp papryką oraz oprósz solą.
Krok 4
Krewetki w boczku wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 3 minuty z każdej strony.
Krok 5
Do reszty soku z cytryny dodaj ketchup, tabasco, chrzan oraz pozostałą sól. Wszystko wymieszaj i podawaj jako sos do krewetek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej