
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20 plastrów
1 łyżeczka
3 łyżki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź, po czym osusz.
Krok 2
Krewetki układaj na plasterkach boczku, zawijaj go i spinaj wykałaczką.
Krok 3
Z cytryny wyciśnij sok i połową płynu polej krewetki, posyp papryką oraz oprósz solą.
Krok 4
Krewetki w boczku wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 3 minuty z każdej strony.
Krok 5
Do reszty soku z cytryny dodaj ketchup, tabasco, chrzan oraz pozostałą sól. Wszystko wymieszaj i podawaj jako sos do krewetek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej