Krewetki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 plastrów

1 łyżeczka

3 łyżki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź, po czym osusz.

Krok 2

Krewetki układaj na plasterkach boczku, zawijaj go i spinaj wykałaczką.

Krok 3

Z cytryny wyciśnij sok i połową płynu polej krewetki, posyp papryką oraz oprósz solą.

Krok 4

Krewetki w boczku wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 3 minuty z każdej strony.

Krok 5

Do reszty soku z cytryny dodaj ketchup, tabasco, chrzan oraz pozostałą sól. Wszystko wymieszaj i podawaj jako sos do krewetek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej