Krewetki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 plastrów

1 łyżeczka

3 łyżki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź, po czym osusz.

Krok 2

Krewetki układaj na plasterkach boczku, zawijaj go i spinaj wykałaczką.

Krok 3

Z cytryny wyciśnij sok i połową płynu polej krewetki, posyp papryką oraz oprósz solą.

Krok 4

Krewetki w boczku wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 3 minuty z każdej strony.

Krok 5

Do reszty soku z cytryny dodaj ketchup, tabasco, chrzan oraz pozostałą sól. Wszystko wymieszaj i podawaj jako sos do krewetek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej