
Składniki
400 gramów
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
6 łyżek
1 sztuka
2 litry
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować we wrzątku z dodatkiem bulionetki i oliwy z oliwek. Wołowinę przyprawić solą, pieprzem i ok 3 łyżkami sosu sojowego, odstawić.
Krok 2
Cebulę, czosnek, papryki pokroić w drobną kosteczkę, zieleninę posiekać, marchew pokroić w cienkie paseczki.
Krok 3
W woku rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć cebulę z czosnkiem i dodać rozdrobnioną wołowinę, smażyć na mocnym ogniu, rozdzielając kawałki mięsa na jak najdrobniejsze części. Mięso wyjąć i odcedzić z tłuszczu.
Krok 4
Marchew poddusić na kilku łyżkach wody, następnie dodać papryki, mięso mielone, makaron, delikatnie wymieszać całość, dodać posiekaną zieleninę, polać 2-3 łyżkami oliwy i 3 łyżkami sosu sojowego, przyprawiamy solą, pieprzem.
Krok 5
Danie podawać w miseczkach otulone zieloną sałatą :)

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej