
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry grubości 1 cm. Rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr. Ogórka i cebulę pokrój w plastry, cebulę obsmaż na patelni.

Krok 2
Na każdy płat mięsa nałóż plaster ogórka i łyżkę podsmażonej cebulki. Zawiń brzegi, a następnie zroluj cały płat. Zabezpiecz wykałaczką przed rozwinięciem.

Krok 3
Zrazy obsmaż na patelni z obu stron, a następnie zalej 300 ml wody oraz dodaj Bulionetkę wołową Knorr. Duś pod przykryciem przez 15 minut.


Dobra rada:
Idealnym dodatkiem do zrazów jest kasza, np. gryczana.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zrazy schabowe duszone w cebulce
Zrazy to potrawa z podsmażonego mięsa, duszonego wraz z warzywami i aromatycznymi przyprawami. Jest to przepis, który znany był już w kuchni staropolskiej. Wypróbuj koniecznie to smaczne, przyrządzane z zaledwie kilku składników, danie. Podczas zakupu schabu wieprzowego zwróć uwagę na kolor i strukturę mięsa – powinno być jędrne, o czerwono-różowej barwie, z przecinającymi je białymi nitkami tłuszczu. Plastry mięsa o grubości około 1 cm, delikatnie rozbij tłuczkiem i przypraw. Zanim dodasz cebulę do schabu, delikatnie ją podsmaż, dzięki czemu stanie się miękka. Na plastry mięsa ułóż pokrojone kawałki ogórków i cebulę. Zrolowane zrazy przebij wykałaczką, która utrzyma je w odpowiedniej formie. Podsmażone na patelni porcje duś pod przykryciem w aromatycznym sosie przez kilkanaście minut. Zrazy schabowe duszone w cebulce podawaj przyozdobione natką pietruszki, z dodatkiem kaszy gryczanej, gotowanych lub zapiekanych ziemniaków albo z surówką z białej kapusty. Przekonaj się, jak wspaniale smakują!