PRZEPISY.PL
Zrazy schabowe duszone w cebulce - autor: przepisy.pl

Zrazy schabowe duszone w cebulce

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
794
osoby dodały do Mniamlisty
794
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • olej do smażenia3 łyżki
  • woda300 ml
Zrazy schabowe duszone w cebulce – krok 1

Krok 1

Mięso pokrój w plastry grubości 1 cm. Rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą Knorr. Ogórka i cebulę pokrój w plastry, cebulę obsmaż na patelni.
Zrazy schabowe duszone w cebulce – krok 2

Krok 2

Na każdy płat mięsa nałóż plaster ogórka i łyżkę podsmażonej cebulki. Zawiń brzegi, a następnie zroluj cały płat. Zabezpiecz wykałaczką przed rozwinięciem.
Zrazy schabowe duszone w cebulce – krok 3

Krok 3

Zrazy obsmaż na patelni z obu stron, a następnie zalej 300 ml wody oraz dodaj esencję do duszonych mięs Knorr. Duś pod przykryciem przez 15 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

163
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
62
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
57
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
174
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe