Wołlowe zrazy po zbójnicku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zbójnickie zrazy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 łyżka

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zetrzyj na drobnej tarce i zeszklij na smalcu. Następnie przesyp ją do miseczki. Dodaj żółtka i około pół szklanki bułki tartej.

Krok 2

Mięso obtocz w mieszance. Kiełbasę oraz słoninę pokrój w drobną kostkę i połóż na każdą porcję mięsa.Całość zwiń i sczep nitką lub wykałaczką.

Krok 3

Mięso przełóż do małego garnka, zalej 2 szklankami wody i dodaj Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Duś do miękkości.

Krok 4

Czosnek posiekaj drobno. Mięso pokrój na plastry, po czym rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek posmaruj czosnkiem oraz musztardą. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej