
Składniki
60 dekagramów
1 łyżka
10 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę zetrzyj na drobnej tarce i zeszklij na smalcu. Następnie przesyp ją do miseczki. Dodaj żółtka i około pół szklanki bułki tartej.
Krok 2
Mięso obtocz w mieszance. Kiełbasę oraz słoninę pokrój w drobną kostkę i połóż na każdą porcję mięsa.Całość zwiń i sczep nitką lub wykałaczką.
Krok 3
Mięso przełóż do małego garnka, zalej 2 szklankami wody i dodaj Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Duś do miękkości.
Krok 4
Czosnek posiekaj drobno. Mięso pokrój na plastry, po czym rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek posmaruj czosnkiem oraz musztardą. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej