
Składniki
60 dekagramów
1 łyżka
10 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę zetrzyj na drobnej tarce i zeszklij na smalcu. Następnie przesyp ją do miseczki. Dodaj żółtka i około pół szklanki bułki tartej.
Krok 2
Mięso obtocz w mieszance. Kiełbasę oraz słoninę pokrój w drobną kostkę i połóż na każdą porcję mięsa.Całość zwiń i sczep nitką lub wykałaczką.
Krok 3
Mięso przełóż do małego garnka, zalej 2 szklankami wody i dodaj Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Duś do miękkości.
Krok 4
Czosnek posiekaj drobno. Mięso pokrój na plastry, po czym rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek posmaruj czosnkiem oraz musztardą. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej