Wołlowe zrazy po zbójnicku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zbójnickie zrazy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 łyżka

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zetrzyj na drobnej tarce i zeszklij na smalcu. Następnie przesyp ją do miseczki. Dodaj żółtka i około pół szklanki bułki tartej.

Krok 2

Mięso obtocz w mieszance. Kiełbasę oraz słoninę pokrój w drobną kostkę i połóż na każdą porcję mięsa.Całość zwiń i sczep nitką lub wykałaczką.

Krok 3

Mięso przełóż do małego garnka, zalej 2 szklankami wody i dodaj Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Duś do miękkości.

Krok 4

Czosnek posiekaj drobno. Mięso pokrój na plastry, po czym rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek posmaruj czosnkiem oraz musztardą. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej