Wołlowe zrazy po zbójnicku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zbójnickie zrazy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 łyżka

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zetrzyj na drobnej tarce i zeszklij na smalcu. Następnie przesyp ją do miseczki. Dodaj żółtka i około pół szklanki bułki tartej.

Krok 2

Mięso obtocz w mieszance. Kiełbasę oraz słoninę pokrój w drobną kostkę i połóż na każdą porcję mięsa.Całość zwiń i sczep nitką lub wykałaczką.

Krok 3

Mięso przełóż do małego garnka, zalej 2 szklankami wody i dodaj Rosół drobiowo-wołowy Knorr. Duś do miękkości.

Krok 4

Czosnek posiekaj drobno. Mięso pokrój na plastry, po czym rozbij tłuczkiem. Każdy kawałek posmaruj czosnkiem oraz musztardą. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zbójnickie zrazy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej