Soczysty kurczak z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Elementy kurczaka oczyść i opłucz. Przygotuj marynatę z Przyprawy Knorr, ziół, czosnku oraz oliwy wymieszanej z musztardą.

Krok 2

Wstaw do nagrzanego piekarnika. Udka zapiekaj około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Podawaj z chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej