Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

120 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oczyść. Nożem zetnij koniec kostki.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i miodem.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj sos z mięsem i wszystko szczelnie zamknij w woreczku dołączonym do opakowania Fix. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Następnie otwórz woreczek, aby mięso lekko ostygło.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 3

Krok 4

Szalotki i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 4

Krok 5

Podsmaż czosnek i szalotki, a kiedy się zarumienią dodaj curry.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 5

Krok 6

Następnie wlej bulion, dodaj groszek, odcedzoną cebulkę oraz mięso wraz z sosem z woreczka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Od razu podawaj.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej