Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

120 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oczyść. Nożem zetnij koniec kostki.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i miodem.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj sos z mięsem i wszystko szczelnie zamknij w woreczku dołączonym do opakowania Fix. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Następnie otwórz woreczek, aby mięso lekko ostygło.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 3

Krok 4

Szalotki i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 4

Krok 5

Podsmaż czosnek i szalotki, a kiedy się zarumienią dodaj curry.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 5

Krok 6

Następnie wlej bulion, dodaj groszek, odcedzoną cebulkę oraz mięso wraz z sosem z woreczka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Od razu podawaj.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka z kurczaka z groszkiem i cebulkąUdka z kurczaka z groszkiem i cebulką

Udka z kurczaka oczyść. Nożem zetnij koniec kostki.