Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

219 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

120 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oczyść. Nożem zetnij koniec kostki.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i miodem.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj sos z mięsem i wszystko szczelnie zamknij w woreczku dołączonym do opakowania Fix. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Następnie otwórz woreczek, aby mięso lekko ostygło.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 3

Krok 4

Szalotki i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 4

Krok 5

Podsmaż czosnek i szalotki, a kiedy się zarumienią dodaj curry.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 5

Krok 6

Następnie wlej bulion, dodaj groszek, odcedzoną cebulkę oraz mięso wraz z sosem z woreczka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Od razu podawaj.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka z kurczaka z groszkiem i cebulkąUdka z kurczaka z groszkiem i cebulką

Udka z kurczaka oczyść. Nożem zetnij koniec kostki.