Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

163 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

120 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oczyść. Nożem zetnij koniec kostki.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i miodem.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj sos z mięsem i wszystko szczelnie zamknij w woreczku dołączonym do opakowania Fix. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Następnie otwórz woreczek, aby mięso lekko ostygło.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 3

Krok 4

Szalotki i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 4

Krok 5

Podsmaż czosnek i szalotki, a kiedy się zarumienią dodaj curry.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 5

Krok 6

Następnie wlej bulion, dodaj groszek, odcedzoną cebulkę oraz mięso wraz z sosem z woreczka Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Od razu podawaj.

Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka z groszkiem i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej