Kuskus z brokułami i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z brokułami i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

7

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Rosołu z kury Knorr rozpuść w gorącej wodzie (2 razy większa objętość niż kaszy) i zalej nią kuskus. Odstaw pod przykryciem, aż kasza wchłonie cały płyn.

Krok 2

Brokuły ugotuj na parze, pomidor pokrój w kostkę, a mozarelle w ćwiartki. Płatki migdałowe upraż na suchej teflonowej patelni.

Krok 3

Kaszę wymieszaj z przyprawami, warzywami i serem. Dodaj jogurt i ponownie wymieszać. Przełóż na miseczkę i posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej