Kuskus z brokułami i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z brokułami i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

7

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Rosołu z kury Knorr rozpuść w gorącej wodzie (2 razy większa objętość niż kaszy) i zalej nią kuskus. Odstaw pod przykryciem, aż kasza wchłonie cały płyn.

Krok 2

Brokuły ugotuj na parze, pomidor pokrój w kostkę, a mozarelle w ćwiartki. Płatki migdałowe upraż na suchej teflonowej patelni.

Krok 3

Kaszę wymieszaj z przyprawami, warzywami i serem. Dodaj jogurt i ponownie wymieszać. Przełóż na miseczkę i posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej