Kuskus z brokułami i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z brokułami i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

5

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Rosołu z kury Knorr rozpuść w gorącej wodzie (2 razy większa objętość niż kaszy) i zalej nią kuskus. Odstaw pod przykryciem, aż kasza wchłonie cały płyn.

Krok 2

Brokuły ugotuj na parze, pomidor pokrój w kostkę, a mozarelle w ćwiartki. Płatki migdałowe upraż na suchej teflonowej patelni.

Krok 3

Kaszę wymieszaj z przyprawami, warzywami i serem. Dodaj jogurt i ponownie wymieszać. Przełóż na miseczkę i posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chrupery na sałacie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej