Kuskus z brokułami i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z brokułami i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

6

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Rosołu z kury Knorr rozpuść w gorącej wodzie (2 razy większa objętość niż kaszy) i zalej nią kuskus. Odstaw pod przykryciem, aż kasza wchłonie cały płyn.

Krok 2

Brokuły ugotuj na parze, pomidor pokrój w kostkę, a mozarelle w ćwiartki. Płatki migdałowe upraż na suchej teflonowej patelni.

Krok 3

Kaszę wymieszaj z przyprawami, warzywami i serem. Dodaj jogurt i ponownie wymieszać. Przełóż na miseczkę i posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej