Kuskus z brokułami i mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z brokułami i mozarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

7

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę Rosołu z kury Knorr rozpuść w gorącej wodzie (2 razy większa objętość niż kaszy) i zalej nią kuskus. Odstaw pod przykryciem, aż kasza wchłonie cały płyn.

Krok 2

Brokuły ugotuj na parze, pomidor pokrój w kostkę, a mozarelle w ćwiartki. Płatki migdałowe upraż na suchej teflonowej patelni.

Krok 3

Kaszę wymieszaj z przyprawami, warzywami i serem. Dodaj jogurt i ponownie wymieszać. Przełóż na miseczkę i posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z brokułami i mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej